Liberec: V zimě bude město udržovat další ulice a chodníky

09.10.2017 18:15

Liberečtí radní schválili plán údržby komunikací na nadcházející zimní sezonu, podle kterého budou technické služby města udržovat komunikace, chodníky, schodiště, veřejná prostranství, přechody a zastávky MHD v Liberci.

Liberec: V zimě bude město udržovat další ulice a chodníky
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Zimní údržba v Liberci se rozroste o další ulice a chodníky. Město vyhovělo připomínkám občanů a v nadcházející sezoně bude udržovat ve sjízdném stavu další úseky komunikací, včetně těch nově vybudovaných. „Nově se tak budou Technické služby města Liberce starat o úseky komunikací ulic U Sídliště, Malátova, Masarykova a Vřesová, dále například část chodníku v ulici Generála Svobody,“ uvedl náměstek pro technickou správu majetku města Tomáš Kysela.

Naopak na základě místních šetření odboru byly vyřazeny chodníky, které nejsou využívány nebo je nelze strojně udržovat. V takových případech je zohledněno, aby byla zajištěna zimní údržba chodníků po protější straně ulice. Jedná se například o chodník v ulici Na Výšinách, kdy po pravé straně vedoucí k ulici Aloisina výšina jsou soustavně zaparkovaná auta či překážející popelnice a mechanizaci zimní údržby je znemožněno provést údržbu. „Na základě požadavků občanů bude město v zimě udržovat také nové schody v Haškově ulici a přechod pro chodce v Hlávkově ulici, který je hojně využíván,“ doplnil Tomáš Kysela.

Posypem budou technické služby udržovat celkem 407 kilometrů vozovek a 165 kilometrů chodníků, odklízejí také přes 3,5 tisíce schodů, 345 autobusových a tramvajových zastávek městské hromadné dopravy a další místa jako jsou parkoviště, náměstí nebo cesty v parcích. Plán také určuje, do kolika hodin musí být odklizen čerstvě napadaný sníh. Schválené časové limity jsou v Liberci oproti legislativně platným lhůtám o polovinu kratší. Na zimní údržbě se kromě Technických služeb města Liberec podílejí také pracovníci Komunitních prací Liberec, o.p.s, kteří ručně odklízejí chodníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…