Liberec: Výměny úředníků se samosprávou Žitavy úspěšně probíhají

26.08.2017 19:11

Posílení odborných, jazykových a kulturních kompetencí úředníků a vzájemných vztahů mezi oběma městy slibuje projekt „ALiZi – oblast spolupráce Liberec – Zittau: podpora vzájemné spolupráce, rozvoje a prosperity“, který probíhá v obou městech právě nyní.

Liberec: Výměny úředníků se samosprávou Žitavy úspěšně probíhají
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Základním kamenem tohoto projektu financovaného ze zdrojů Evropské unie je výměna odborných zaměstnanců obou měst. Tito zaměstnanci se po dobu osmi týdnů účastní v partnerském městě každý den intenzivního jazykového kurzu a zároveň se seznamují s tím, jaké zákony, zvyklosti a nařízení platí pro jejich obor v zemi sousedů.

Během prázdnin pobývali v Žitavě dva liberečtí stážisté, Lukáš Jirotka z odboru sociálních věcí a školství a Jaroslav Nýdrle z oddělení územního plánování. V druhé polovině jejich pobytu je čekalo přijetí u žitavského starosty Thomase Zenkera a pozvání na kulturní akci jako zpestření jejich studijního pobytu. První stážista ze Žitavy, Oliver Eiselt, přijede do Liberce v polovině září letošního roku a bude se seznamovat s místní samosprávou v oblasti dopravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

19:06 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného javoru v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…