Liberec: Z Budapešti přivezl Shotokan zlato a dva bronzy

20.09.2017 21:18

Již tradičně se SK Karate – Shotokan Liberec, jeden z nejlepších oddílů v ČR, účastil zářijového turnaje v maďarské metropoli. Přestože byl 20. ročník Budapest open konkurenčně o mnoho nabitější než v předchozích letech, dařilo se libereckým prosazovat se i ve světové konkurenci.

Liberec: Z Budapešti přivezl Shotokan zlato a dva bronzy
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Na osmi zápasištích se v sobotu 16. a v neděli 17. září liberečtí karatisté utkali s velikou konkurencí 1100 závodníků ze 128 oddílů z 30 zemí světa. „Letošní ročník patřil k nejnáročnějším vůbec co do počtu i kvality soupeřů. Naši závodníci museli procházet běžně 5 náročnými koly v každé kategorii, abychom mohli hovořit o medaili, což při startu v disciplíně kata, kumite, a případně i ve vyšší věkové kategorii znamenalo opravdu vydřené výsledky,“ uvedla Petra Piskačová, hlavní trenérka a předsedkyně státní reprezentace.

Svou píli a nadšení do trénování nejlépe zúročil Filip Horňák, který poté, co mu těsně utekla medaile v disciplíně kata, vybojoval zlato v kumite mladších žáků do 27kg. Medailovou radost rozšířila Vanesa Majbová o bronz v kata mladších žákyň a 3. příčku obsadil i Tomáš Vacek v kata starších žáků.

Těsně nemedailové pozice získali: Filip Horňák (5. místo kata U10), Daniel Nevrkla (5. místo kata U14, kumite U14 do 50kg), Nela Rajtrová (5. místo kumite U10 nad 30kg), Filip Černík – SCM Liberec (5. místo kumite junioři do 76kg), Šimon Harvilko (7. místo kata U10), Hana Dostálová (7. místo kumite seniorky nad 68kg a Jaroslav Vlček (7. místo kata U21).

„S výkony našich svěřenců jsme spokojení. Po náročné objemové přípravě bude třeba ještě zrychlovat a uvolňovat, ale pevně věříme, že se formu podaří načasovat ať už na Mistrovství světa dorostu, juniorů a U21 na Tenerife, kam se probojovali hned dva zástupci klubu,“ dodal druhý hlavní trenér klubu Pavel Horňák.

Liberecké závodníky i trenéry teď čeká náročné období. Zatímco se na ZŠ Barvířská náborové skupiny pohybové přípravky pro předškoláky (3-5 let) a 3 oddíly začátečníků (5-8 let, 8-14 let, 15 let +) těší velkému zájmu nováčků, závodní týmy se připravují na EGP v Plzni, Národní poháry a Mistrovství republiky. Domácí výběr na Mistrovství světa mládeže WKF (jediné olympijské federaci) v současnosti trénuje vícefázově a mimoliberečtí dojíždějí na tréninky i několikrát týdně, aby vyladili formu na 100 %. Naši republiku bude ve Španělsku reprezentovat Vendula Štěpánová (kumite dorostenky do 54kg) a Matyáš Malý (kumite dorostenci do 63kg) a za SCM Liberec: Filip Černík (kumite junioři do 76kg), Filip Krišal (kumite dorostenci do 57kg), Daniel Drábek (kumite junioři do 55kg), Petr Podrábský (kumite junioři do 61kg) a Martin Drábek (kumite dorostenci do 52kg). Držte palce!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…