Liberec má svou první filmovou stezku

18.10.2017 21:21

Statutární město Liberec ve spolupráci s Krajským úřadem Libereckého kraje a německým městem Görlitz připravilo Geniální filmovou stezku s osmi zastaveními, která zájemci najdou na různých místech v centru města až do 15. listopadu 2017.

Liberec má svou první filmovou stezku
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Město Liberec má ve svém centru velmi zachovalou a ucelenou německou architekturu, díky které je mezi filmovými produkcemi z celého světa často vyhledáváno jako autentická kulisa pro historické příběhy. Mnohdy nepředstavuje samo sebe, ale některé z evropských metropolí. Stejně tomu bylo v první sérii historického seriálu GENIUS o životě Alberta Einsteina od National Geographic.

Odbor cestovního ruchu, kultury a sportu, pod který spadá i LIBEREC FILM OFFICE, proto připravil netradiční stezku, která představuje známá liberecká místa z pohledu filmového štábu. S nadsázkou ji pojmenoval „geniální“, protože mimo postřehů z filmování se na ní dozvíte i historické souvislosti, které propojí život Alberta Einsteina a město Liberec. Jedná se tedy o stezku, která je v republice zcela unikátní.

Filmová stezka vede těmito zastaveními: Soukenné náměstí - nám. Dr. E. Beneše - radnice - Severočeské muzeum - Masarykova č. p. 21 - Gorkého ul. - Dvořákova ul.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…