Liberec spouští nový školský rozcestník #SKOLYLIBEREC

02.10.2023 14:15 | Tisková zpráva

Nový webový rozcestník #SKOLYLIBEREC na adrese skolyliberec.cz spustil v pondělí rezort školství liberecké radnice.

Liberec spouští nový školský rozcestník #SKOLYLIBEREC
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Jeho ambicí je nabídnout veřejnosti na jednom místě všechna podstatná data týkající se libereckých mateřských a základních škol, zřizovaných statutárním městem Liberec. A zjednodušit tak nejen orientaci ve školské problematice rodičům i ostatním zájemcům o vzdělávání, ale – obrazně řečeno – snížit i počet virtuálních kroků, jak se ke kýženým datům dostat.

„Tohle jsem chtěl veřejnosti nabídnout už dlouho. Máme totiž v oblasti vzdělávání řadu zajímavých dat i praktických odkazů, ale to vše bylo až dosud roztříštěno na vícero virtuálních místech, takže orientace byla velmi nesnadná. Teď už zájemci všechno podstatné najdou pohodlně na skolyliberec.cz. Je to zároveň web o vzdělávání i jednoduchý rozcestník k dalším zajímavým místům,“ vysvětlil náměstek primátora pro kulturu, školství a cestovní ruch Ivan Langr.

#SKOLYLIBEREC tak nabízejí nejen nejnovější informace z rezortu, ale v podobě virtuální Školní chodby i přístup do dalších oblastí – třeba k aktuálním seznamům MŠ či ZŠ s aktivními prokliky na jejich webové stránky. „Což bylo dosud možné jen z univerzální domény liberec.cz, pokud měl zájemce chuť a čas se proklikat třeba až do třetí úrovně webu. Stejně tomu tak to bylo se zápisy – už několik let rezort školství provozuje skvělé zápisové portály pro MŠ i ZŠ, každý z nich ale má svou vlastní doménu a cesta na portály vede – pokud rodiče budoucích školáků adresu neznají zpaměti – opět z webových stránek města ze sekce třetí úrovně,“ popisuje náměstek Ivan Langr.  Na novém rozcestníku #SKOLYLIBEREC přitom stačí jediný klik.

„A můžeme pokračovat i dál. Od podzimu 2016 vydáváme 4x ročně opravdu skvělý školní magazín Devadesátka. Jeho obsahem jsou články z aktivit jednotlivých základních škol, přičemž řadu příspěvků píší samy děti. Máme jich ve školách přes 9 tisíc, rodiče a prarodiče nepočítám. To jsou naši přirození čtenáři, jimž nově nabízíme k Devadesátce snazší přístup. Snadněji se lidé dostanou i k projektu Princezna Julie, který koordinuje i financuje některé aktivity v prevenci šikany na základních školách,“ uvedl některé příklady náměstek Ivan Langr.

Speciálním odkazem je pak Školní šanon, který soustředí celou řadu unikátních dat v podobě dotazníků, analýz či metodik. A nabízí i přímý vstup pro četbu dat na národní úrovni – do registrů inspekčních zpráv České školní inspekce, nebo na ministerský portál edu.cz, kde lze nalézt databáze nabízející strukturu od národních strategií až po rejstříky škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Cena Vladimíra Boučka putovala do rukou svých nových držitelů

19:27 Uherské Hradiště: Cena Vladimíra Boučka putovala do rukou svých nových držitelů

Ludmila Dvořáková, která vytváří kraslice zdobené voskovou batikou a Alena Minaříková, která se věnu…