Liberec uspěl v soutěži Přívětivý úřad. V konkurenci 125 měst obsadil druhé místo

08.09.2022 10:49 | Tisková zpráva

Město Liberec získalo dnes odpoledne dvě významná ocenění v soutěži Přívětivý úřad 2022, jehož 7. ročník uspořádalo Ministerstvo vnitra ČR. Od jeho zástupců je převzal primátor města Jaroslav Zámečník a tajemník magistrátu Martin Čech.

Liberec uspěl v soutěži Přívětivý úřad. V konkurenci 125 měst obsadil druhé místo
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

První místo Liberec obsadil v Libereckém kraji, přičemž na druhém se umístil sousední Jablonec n. N., třetí skončila Česká Lípa. V rámci hodnocení 125 obcí z celé České republiky v kategorii s rozšířenou působností pak město Liberec obsadilo druhé místo. Před něj se dostal pouze Kolín a bronzovou příčku má Znojmo.

„Velmi si těch ocenění vážím. Vnímám je jako poděkování za to, jak úřad a jeho úředníci i zaměstnanci pracují pro občany města. Žádný úřad na světě není dokonalý a nepochybně i u nás máme stále co zlepšovat. Nicméně jsem přesvědčený, že kolegové z jednotlivých oddělení a odborů dělají v rámci svých kompetencí a povinností maximum pro veřejnost i partnery, s nimiž Liberec spolupracuje,“ říká primátor Liberce Jaroslav Zámečník.

Hodnotitelé posuzovali u každého z měst téměř 80 kritérií, mezi které patří například dostupnost a otevřenost úřadu, komunikace online, zapojení veřejnosti, participativní rozpočet a další. U Liberce letos odborníci ocenili například zavedení a používání aplikace Liberec v mobilu nebo interaktivní mapy investic.

V příštím roce chce Liberec v soutěži uspět mimo jiné i s Portálem občana, který před časem spustil zatím v testovací verzi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.