Liberec varuje seniory před "šmejdy". Besedy budou pokračovat

03.06.2015 16:35

Komunitní středisko Kontakt Liberec a Centrum zdravotní a sociální péče ve spolupráci s Českou obchodní inspekcí a Městskou policií Liberec uspořádalo sérii besed na téma Nové praktiky Šmejdů.

Liberec varuje seniory před "šmejdy". Besedy budou pokračovat
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Druhá strana náměstí s Ještědem v pozadí

První beseda se uskutečnila v Centrálním klubu seniorů, kde ji navštívilo více než 25 seniorů a během následujících dnů besedy proběhly i v libereckých Domech s pečovatelskou službou Krejčího, Burianova a Borový vrch. Vyslechnout si potřebné rady od odborníků přišlo více než 100 seniorů žijících v domech s pečovatelskou službou.

Odborníci seniory upozornili na nebezpečí smluv uzavřených po telefonu, které jsou mezi podvodníky velmi rozšířené a také na pochůzkový a podomní prodej, který nepoctiví prodejci využívají jako záminku k možnému okradení seniorů a velmi předraženému prodeji výrobků a služeb.

Besed se zúčastnili také zástupci pořádajících organizací za Komunitní středisko Kontakt ředitel Michael Dufek a za Centrum zdravotní a sociální péče ředitelka Lenka Škodová, přednášek se ujal ředitel odboru kontroly České obchodní inspekce Ivan Žďárský a preventista Městské policie Liberec Zdeňka Brodská.

Po každé z besed následovala diskuze, kde se mnozí senioři svěřili se svými špatnými zkušenostmi s předváděcími akcemi i nejrůznějšími technikami takzvaných „Šmejdů“. Potřebnost podobných besed je více než zřejmá, a proto se této problematice bude věnovat další série besed již na podzim tohoto roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…