Liberecká povodňová komise je v pohotovosti, sleduje hladinu Nisy

02.06.2013 15:50

Na základě předpovědí hydrometeorologů ze sobotního večera (1. 6.) platí výstraha extrémního stupně povodňového nebezpečí pro celý Liberecký kraj. Lužická Nisa ve večerních hodinách sice nedosahovala ani I. stupně povodňové aktivity, ale déšť neustává.

Liberecká povodňová komise je v pohotovosti, sleduje hladinu Nisy
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Situace se má na Nise zhoršovat až do cca druhé hodiny ranní, kdy by měla povodňová aktivita dosáhnout druhého stupně, tedy stavu pohotovosti. K tomu dochází v případě, že již nebezpečí přerostlo do skutečné povodně. Při jeho vyhlášení se aktivizují orgány protipovodňové ochrany a provádějí se opatření podle povodňového plánu.

Podle odhadů začne před rozedněním hladina řeky klesat. Není ale zcela vyloučena ani varianta setrvalého deště během nedělního rána. V tom případě by docházelo k dalšímu zvedání hladin řek. Situace se podle odborníků může měnit každou hodinu.

Liberecká povodňová komise je aktivní, na magistrátu je v pohotovosti její štáb. Občané se v případě problémů či ohrožení mohou obracet na telefony 485 244 871 nebo 602 482 318. Samozřejmě také na hasiče či policii.

Výstrahu před vydatným deštěm a povodňovou pohotovostí vydali již v pátek odpoledne metrologové. Platí od od sobotního rána do neděle 2. června do 6.00 hodin.  Od sobotního do nedělního rána se předpokládají srážky od 15 do 40 mm, na horách ojediněle až 70 mm.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…