Liberečtí karatisté se na Mistrovství Evropy neztratili

09.02.2018 13:50

Právě se vrátila výprava reprezentace ČR v karate ze 45. Mistrovství Evropy dorostu, juniorů a U21 WKF - jediné olympijské federace karate. O cenné kovy se zde popralo 988 závodníků ze 44 zemí Evropy. SK Karate – Shotokan Liberec a SCM Liberec měli v ruském Soči hned několik želízek v ohni.

Liberečtí karatisté se na Mistrovství Evropy neztratili
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Druhá strana náměstí s Ještědem v pozadí

Po úspěchu v podobě 7. místa z říjnového Mistrovství světa měla pozici o něco těžší Vendula Štěpánová  v kategorii kumite dorostenek do 54kg. Nastupovala v pátek 13:35 místního času a v prvním kole ji čekala UDVARI ZSOFIA (HUNGARY,HUN), kterou za těsného stavu porazila. V druhém kole však narazila na Rusku GOLUBEVA VALERIIA a ta bohužel prohrála o postup do finále. Vendy tak o kousek do repasáže nepostoupila.

Hned po Vendy nastupoval druhý odchovanec Petry Piskačové a Pavla Horňáka z SK Karate – Shotokan Liberec Matyáš Malý v kategorii kumite dorostenci do 70kg.V prvním kole prohrál s IVANOVIC NIKOLA (SERBIA,SRB) a po prohře Srba se bohužel bojů o bronz nezúčastnil.

Martin Drábek (SKR SU Ústí nad Labem/SCM Liberec) v nejlehčí dorostenecké kategorii nestačil na Belgičana a za stavu 1:1 těsně prohrál s ABDELMALKI ANASS, který pak v dalším kole prohrál, a tak Martin do bojů o 3. místo nezasáhl.
Filip Krišal (TJ Sokol Sadská/SCM Liberec) - kumite dorostenci do 57kg. V prvním kole porazil NAGY MATE (HUNGARY,HUN), v kole druhém však nestačil na BAYLAN MUMINCAN (TURKEY,TUR). Ten bohužel vypadl o postup do finále, a tak Fíla do bojů o bronz těsně nezasáhl.

„Páteční dorostenecký den byl bez medailí, nicméně, vzhledem k tomu, že většina závodníků je ještě dost mladá, mají dostatek času a nyní i zkušeností, ve svých kategoriích uspět v dalších letech, pokud budou nadále pracovat, jako dosud.“, uvedla Petra Piskačová, hlavní trenérka SK Karate – Shotokan Liberec, vedoucí SCM Liberec a předsedkyně státní reprezentace.
V sobotu na závodní tatami nastoupil junior do 76kg Filip Černík (TJ Sokol Sadská/SCM Liberec), V prvním kole zvítězil nad LITTICH STANISLAV (GERMANY,GER), v kole druhém však podlehl Norovi, který se do finále neprobojoval, a tak se ani Fíla nemohl utkat o bronz.

Petr Podrábský (SKR SU Ústí nad Labem/SCM Liberec)- kumite junioři do 61kg. V prvním kole porazil BERTHON ENZO (FRANCE,FRA) 2:0, v druhém kole však prohrál se Španělem. Ten se do finále nedostal, a tak ani Petr nezasáhl do bojů o bronz.
Posledním nasazeným byl Daniel Drábek (SKR SU Ústí nad Labem/SCM Liberec) v kategorii nejblíže té seniorské, tedy kumite muži U21 do 60kg. Dan měl v prvním kole volný los, v kole druhém však těsně (2:1) prohrál s portugalským závodníkem. MOREIRA DIOGO se do finále neprobojoval, a tak se Dan o bronz poprat nemohl.

„Turnaj byl velmi náročný, avšak ukázal, že jsme se opět trochu přiblížili světové špičce a že jdeme tím správným směrem. Bude to ještě velká práce, ale našim v budoucnu nic nebrání v zisku cenných kovů.“, doplnila Petra Piskačová. V přípravě reprezentace i libereckého Shotokonu po mentální stránce bude nadále pomáhat i mentální kouč Ondřej Petr, zakladatel projektu Sport hlavou.cz, který českou výpravu do Soči doprovázel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…