Lipník nad Bečvou: Hasiči mají nový požární přívěs pro hašení

21.09.2020 21:49

Hasiči v září převzali nový požární přívěs pro hašení a ihned jej zařadili do výjezdu.

Lipník nad Bečvou: Hasiči mají nový požární přívěs pro hašení
Foto: mesto-lipnik.cz
Popisek: Lipník nad Bečvou

Město Lipník nad Bečvou prostřednictvím Kanceláře tajemníka, pracoviště krizového řízení, požádalo v lednu tohoto roku Olomoucký kraj o poskytnutí finanční dotace ve výši 100 tis. Kč. na pořízení požárního přívěsu s příslušenstvím pro hašení pro Jednotku sboru dobrovolných hasičů Lipník nad Bečvou I – Město.

Této žádosti bylo usnesením Zastupitelstva Olomouckého kraje č. UZ/20/54/2020 ze dne 20.04.2020 vyhověno částečně a městu Lipník nad Bečvou byla schválena dotace ve výši 93.300,00 Kč s tím, že se město Lipník nad Bečovu musí také na zakoupení tohoto požárního přívěsu min. z 50 % finančně podílet.

Na základě vnitřní Směrnice k zadávání veřejných zakázek vyhlásilo město Lipník nad Bečvou v květnu 2020 výzvu k podání nabídek na dodavatele na zakázku malého rozsahu „Požární přívěs pro hašení (dále jen „PH“) pro Jednotku sboru dobrovolných hasičů města Lipník nad Bečvou I – Město“. Výběrová komise dne 25.05.2020 vyhodnotila podané nabídky podle kritéria „nejnižší nabídková cena včetně DPH“ a konstatovala, že při splnění daných technických podmínek se první v pořadí umístila nabídka od firmy VEZEKO s. r. o., Třída 3. května, 763 02 Zlín - Malenovice s cenou 257.488,00 Kč. S touto firmou byla následně podepsána smlouva na dodávku přívěsu.

Hasiči z Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Lipník nad Bečvou I-Město si převzali nový vozík v úterý 15.09.2020, a tím získali další důležité vybavení k jejich činnosti, které bylo pořízené i díky finanční spoluúčasti Olomouckého kraje. Finanční spoluúčast města Lipník nad Bečvou na pořízení vozíku byla 164.188,00 Kč. Vozík bude sloužit jako požární přívěs pro hašení, tzn. v uzamčeném prostoru přívěsu je uloženo vybavení k čerpání vody, osvícení místa zásahu a pro přenosnou požární stříkačku a její příslušenství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…