Lipník nad Bečvou: Strážníci mohou díky defibrilátoru poskytnout odbornou pomoc

02.03.2019 14:52

Strážníci mají k dispozici nového pomocníka. Je jím automatický externí defibrilátor Cheiron BeneHeart.

Lipník nad Bečvou: Strážníci mohou díky defibrilátoru poskytnout odbornou pomoc
Foto: mesto-lipnik.cz
Popisek: Lipník nad Bečvou

Strážníci mají k dispozici nového pomocníka. Je jím automatický externí defibrilátor Cheiron BeneHeart. Přístroj umožňuje nastolit normální srdeční rytmus při komorové fibrilaci nebo při srdeční příhodě. Přístroj slovně i graficky navádí ke správné obsluze a nepovolí a neprovede výboj na zdravého člověka. Defibrilátor bude umístěn ve služebním vozidle městské policie a bude tak nepřetržitě k dispozici a k poskytnutí pomoci ještě před příjezdem rychlé záchranné služby.

Přístroj v hodnotě více jak 35 tis. Kč  darovala městu firma Saint-Gobain Constrution Products CZ a.s., Divize Isover, která má v Lipníku v Loučské ulici svou provozovnu. Dar předali zástupci firmy městu  dne 27.2.2019 za přítomnosti pana starosty, místostarosty, vedoucí kaceláře tajemníka a vrchního strážníka. Všichni strážníci byli následně proškoleni z obsluhy defibrilátoru. Strážníci jsou mnohdy u oznámené události jako první a nyní mohou nabídnout ještě účinnější pomoc postiženým osobám a tím zvýšit šanci na jejich záchranu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…