Lipník se strojí pro turisty

24.04.2015 19:51

Start další turistické sezóny klepe na dveře. Město Lipník nad Bečvou se obléká do parádního, aby se líbilo návštěvníkům i domácím. Zámecký park a Nábřeží Járy Cimrmana zazáří v novotě.

Lipník se strojí pro turisty
Foto: mesto-lipnik.cz
Popisek: Lipník nad Bečvou

Jednou z nejnáročnějších investičních akcí vedoucích k zatraktivnění města byla obnova zámeckého parku v loňském roce. V rámci stavby byly provedeny vegetační úpravy, obnova dvou fontán, rekonstrukce hlavních komunikací parkem a vedlejších cestiček. Náklady stavby byly 6,2 mil. Kč a město Lipník nad Bečvou získalo na stavbu dotaci ze Státního fondu životního prostředí ČR ve výši 1,14 mil. Kč. Do revitalizované zeleně parku letos instalovalo město nové dřevěné herní prvky. Děti tak mají v zámeckém parku vedle houpacího kovaného Koně Pavla Tasovského a oblíbeného stromu „opičáku“ další možnost vyžití.

Po zprovoznění obou fontán bude koncem května do zámeckého parku nastálo zasazen „Zložekvět“ – porcelánový objekt keramičky Jany Bébarové, který byl loni v létě vystaven před sousedící galerií Konírna.

Obnovy se dočká také Nábřeží Járy Cimrmana. Jediné suchozemské nábřeží na světě slavnostně otevřel 27. října 2007 pan Ladislav Smoljak. Povětrnostní podmínky daly pořádně zabrat za sedm let fasádě i malbě. Vlastník domu tedy opravil fasádu a město investuje cca 115 tisíc Kč do obnovení původní malby, aby se tento zajímavý a vyhledávaný turistický cíl opět zaskvěl v plné parádě v hledáčcích fotoaparátů návštěvníků z celé republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-lipnik.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…