Litoměřice: Autobusy budou zajíždět ke koupališti a všude zastavovat pouze na znamení

18.06.2022 15:55 | Tisková zpráva

Schváleno. Od 1. července bude městská autobusová doprava (MAD) v Litoměřicích zajíždět ke koupališti. Již delší dobu je také rozhodnuto, že od tohoto data budou autobusy zastavovat pouze na znamení.

Litoměřice: Autobusy budou zajíždět ke koupališti a všude zastavovat pouze na znamení
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Rada města i všechny dotčené orgány již schválily zajíždění autobusů ke koupališti. Věřím, že tato novinka občany potěší, neboť po ní několik let volali. Nemuset se stresovat parkováním osobního automobilu v parných dnech určitě ocení zejména rodiče s dětmi. Navíc zůstane víc parkovacích míst pro ty, kteří se jezdí koupat odpoledne po návratu ze zaměstnání. Městská doprava je samozřejmě i nadále zdarma,“ vyjmenoval Lukas Wünsch, místostarosta města. 

Anketa

Máte důvěru ve Víta Rakušana? (Ptáme se od 16.6.2022)

1%
98%
hlasovalo: 32394 lidí
„Chci požádat všechny řidiče, kteří parkují na parkovišti u koupaliště, aby striktně dodržovali dopravní značky i povinnosti dané zákonem při zastavení a stání. Městská policie sice bude na místě asistovat, aby měl autobus volný jízdní pruh, pokud však bude docházet k jeho opakovanému blokování nerespektováním pravidel, může to vést až k tomu, že se linka kvůli takovým řidičům bude muset zrušit. A to nikdo nechceme,“ doplnil Lukas Wünsch.

Po městě v současné době jezdí čtyři linky MAD, které všechny zajíždějí na autobusové nádraží. Tam pak lidé přestoupí na autobus, který je odveze ke koupališti a naopak. Dva spoje pojedou dopoledne tam (v 10 a 11 hodin, o víkendu v 10.15 a 11.15) a dva odpoledne zpět (v 16.50 a 17.55 hodin, o víkendu 16.40 a 17.40). Odvézt se z nádraží na koupaliště bude možné i v 16.40 a 17.45 hodin (o víkendu v 16.30 a 17.30), kdy autobus pojede pro návštěvníky plovárny, které následně poveze zpět. 

K větší plynulosti a zrychlení městské autobusové dopravy pak přispěje druhá novinka platná od 1. července. Tou je zastavování autobusů pouze na znamení. Pokud ve voze cestující nestiskne tlačítko, nebo na zastávce nebude nikdo stát, řidič nezastaví. Zejména v odpolední dopravní špičce dojde tímto krokem ke snížení doby zpoždění spojů a nedojde též ke zbytečnému zastavování vozidel jedoucích za autobusem. „Autobusy samozřejmě nebudou projíždět zastávky před časem, uvedeným v jízdním řádu. V následujících měsících budeme monitorovat, kde přesně se doprava zrychlí a tomu pak přizpůsobíme nový jízdní řád, který začne platit v prosinci,“ vysvětlil Lukas Wünsch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…