Litoměřice: Čištění ulic začíná, pozor na odtahy aut

01.04.2019 7:34

Čištění ulic po zimě začalo. Ručním úklidem procházejí chodníky již od začátku března. Stroje na čištění silnic vyjedou 1. dubna. Občané jsou o úklidu informováni sedm dní předem dopravním značením, které rozmísťují pracovníci Technických služeb města Litoměřic (TSM).

Litoměřice: Čištění ulic začíná, pozor na odtahy aut
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Ulice prochází ručním a strojním zametáním, následně se ulice umyje. V letním období jsou ulice zkrápěny, aby se snížila prašnost. Jako první budou 1. a 2. dubna uklizeny komunikace bloku č.2 Kocanda. Na řadu 3. a 4. dubna přijde Dalimilova – pod Mostnou horou, 7. dubna Střed a 8. a 9. dubna blok Kozinova. „Oproti loňskému roku jsme prodloužili prodlevy mezi termíny čištění ulic. Každá ulice by měla být uklizena jednou za osm týdnů. Úklid téměř všech bloků je rozdělen do dvou dnů,“ sdělil ředitel TSM Ivo Elman.

V loňském roce bylo odtaženo 331 vozidel řidičům, kteří nerespektovali dopravní značení. Automobily jsou umisťovány v areálech TSM, kde si je mohou majitelé vyzvednout. Na místě musí zaplatit poplatek za odtah, který činí 1500 Kč.  Pokud se však řidič nedostaví, druhý den je automobil vrácen na původní místo a poplatek za odtah se tím dvojnásobí.

„Dále mohou na auta strážníci umístit předvolání pro nepřítomného řidiče,“ informoval velitel Městské policie Litoměřice Ivan Králik. Nedodržení dopravního značení řeší policie jako přestupek pokutou až 500 Kč.

Kompletní harmonogram čištění ulic je zveřejněn na webových stránkách města.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …