Litoměřice: Do města se o víkendu vrátí britský filmový štáb

06.05.2021 21:49

Střed Litoměřic zpestří exteriérová galerie. Vybudována má být díky finančnímu daru britských filmařů, kterým se ve městě ležícím na soutoku Labe a Ohře natolik zalíbilo, že se do něj vrátí již o následujícím víkendu.

Litoměřice: Do města se o víkendu vrátí britský filmový štáb
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

V sobotu a v neděli 8. a 9. května totiž bude pokračovat natáčení britského akčního seriálu s prvky fantasy s názvem Extinction.

Anketa

Jste Čech, nebo Evropan?

96%
2%
hlasovalo: 23108 lidí

Ten pro zahraniční štáb zajišťuje filmová produkce Czech Anglo Pictures. S natáčením bude spojena řada dopravních omezení. „Tímto chceme požádat obyvatele našeho města, aby byli připraveni na dopravní omezení a spolu s filmaři je prosíme o shovívavost,“ uvedl místostarosta Lukáš Wünsch.

Natáčení proběhne formou pohyblivého záboru. V průběhu dne tak má být od 7 do 19 hodin pozastavována doprava v ulicích Michalská, Krajská, Velká Krajská, Tyršovo náměstí a Lidická.

Kromě propagace Litoměřic přináší natáčení v této nelehké době i užitek v podobě povzbuzení místní ekonomiky. „Filmaři podpoří místní podnikatele v oblasti ubytovacích a stravovacích služeb. Platí samozřejmě také nájmy lokací, pronájem komunikací a zábory. Město od společnosti navíc získá finanční dar ve výši 70 tisíc korun,“ informovala Barbora Hyšková z Filmové kanceláře Ústeckého kraje.

„Dar město využije na vznik stálé exteriérové galerie umístěné na hradební zdi ve spodní části Dlouhé ulice, kde chceme prezentovat výtvarná díla místních umělců,“ charakterizovala plány vedoucí odboru školství, kultury, sportu a památkové péče městského úřadu Andrea Křížová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…