Litoměřice: Dodavatelé a odběratelé ovoce či mléčných výrobků hledají společnou cestu

01.06.2023 13:37 | Tisková zpráva

Vedení města připravilo na radnici setkání regionálních dodavatelů ovoce, zeleniny a mléčných výrobků pro velké odběratele z Litoměřic.

Litoměřice: Dodavatelé a odběratelé ovoce či mléčných výrobků hledají společnou cestu
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Na jedné straně byli přítomni zástupci Zemědělského družstva Klapý či Bohušovické mlékárny, na straně druhé pak Centrální školní jídelny, mateřských škol, charity či nemocnice. „Smyslem bylo vzájemné poznání obou stran a zahájení dialogu v době, kdy odběr českých, v tomto případě regionálních produktů, klesá. Dnes šlo o obecné setkání a možnosti hledání spolupráce. Obě strany si řekly, co by potřebovaly, a nyní je na nich, aby mezi sebou iniciovaly další schůzky s konkrétními dohodami a výsledky,“ vysvětlil starosta města Radek Löwy.

V současné době se v České republice řeší možnosti podnikatelů v zemědělství. Odbyt jejich produktů totiž klesá. „Jak známo, kácejí se ovocné sady, což se týká i naší oblasti. Zemědělské družstvo Klapý například z tohoto důvodu pokácelo jednu třetinu svých jabloní. Věřím, že dnešní schůzka pomůže do budoucna oběma stranám. Našim konkrétním zájmem například je, aby nebylo nutné zdražovat dětem či seniorům stravné,“ doplnil Radek Löwy.

Účastníci setkání si jeho zorganizování pochvalovali. „Panu starostovi patří za uspořádání této schůzky velké poděkování. Vzájemně jsme si vyměnili kontakty, vyslechli si své potřeby a možnosti, a nyní budeme hledat detailnější cesty ke spolupráci,“ sdělil Otakar Šašek, ředitel Zemědělského družstva Klapý, které může litoměřické instituce zásobovat nejen jablky, ale i meruňkami, švestkami, třešněmi či višněmi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…