Litoměřice: Kapucínská ulička prozatím zprůchodněná nebude

25.12.2017 7:34

apucínská ulice nacházející se v historickém jádru města zůstane neprůchodná. Alespoň prozatím.

Litoměřice: Kapucínská ulička prozatím zprůchodněná nebude
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Rozhodla o tom rada města poté, co se zabývala podnětem občana Jaroslava Tvrdíka, podle něhož by zprůchodnění ulice spojující ulici Vavřineckou a Mosteckou přineslo kromě jiného pozitivní dopad na turismus. Proti návrhu se však postavila Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, která tuto část pozemku města využívá.

„Město uzavřelo před dvěma lety s Ústeckým krajem, zřizovatelem školy, smlouvu o výpůjčce pozemku. Platná je do roku 2020. Jedná se o dlouhodobě neužívanou, z obou stran bránami zavřenou část komunikace ulice Kapucínská, která je široká pouze 2,80 m. Střední škola užívá z ulice Vavřinecké k výuce dvě budovy přiléhající k vypůjčenému pozemku,“ vysvětlil situaci Václav Härting, vedoucí odboru správy nemovitého majetku města. Výpůjčku lze ukončit po dohodě smluvních stran nebo pokud by město potřebovalo pozemek k investičním záměrům.

V současné době je průchod do dvora osazen vraty, která se zamykají, a do objektu se tak nedostanou cizí osoby. Případné zprůchodnění by pro školu znamenalo náklady na zajištění bezpečnosti žáků v souladu s pokynem ministerstva, stejně tak by bylo těžké dohlížet na dodržování zákazu kouření a požívání návykových látek ve vnějších prostorách školy. „Pokud město osadí průjezd pevnými sloupky a zákazem vjezdu, budeme mít velký problém se zásobováním cvičné kuchyně a s vjezdem služebních vozidel do garáží ve dvoře. Problém by byl i s opravou budov. Pokud by však město povolilo průjezd všem vozidlům, žáci a zaměstnanci školy by procházeli mezi projíždějícími vozidly. Z těchto důvodů s ukončením smlouvy o výpůjčce nesouhlasíme,“ argumentuje škola. Město tyto argumenty vzalo v potaz a žádosti Jaroslava Tvrdíka nevyhovělo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…