Litoměřice: Konec závodní dráhy, část Březinovy cesty je nově vedlejší silnicí

22.08.2020 12:20

Řidiči projíždějící v Litoměřicích po frekventované Březinově cestě v Pokraticích by měli zpozornět. Sedm set metrů dlouhá ulice již není pouze hlavní silnicí.

Litoměřice: Konec závodní dráhy, část Březinovy cesty je nově vedlejší silnicí
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Město zde kvůli dlouhodobému nerespektování maximální povolené rychlosti přistoupilo ke dvěma dopravním úpravám, čímž reagovalo na petici podepsanou nespokojenými obyvateli této lokality.

První změna je na křižovatce s ulicí Revoluční a druhá s ulicí Nezvalova. V obou případech budete při příjezdu na Březinovu cestu a odbočení vlevo na hlavní silnici. Řidiči jedoucí po „Březince“ ve směru od Krušovické hospody potažmo nad Penny Marketem musejí tedy nyní výrazně snížit rychlost a dát přednost jiným vozidlům.

„Ani maximální povolená rychlost snížená u přechodů pro chodce na 30 km/h kudy chodí děti do školy, ani zpomalovací prahy nepomohly. Proto jsme i na základě požadavků od občanů města, kteří sepsali petici, přistoupili k tomuto kroku,“ sdělil místostarosta Litoměřic Lukas Wünsch s tím, že jak „třicítka“, tak prahy byly odstraněny.

Anketa

Měl by se omezit či zdanit odtok zisků nadnárodních firem z České republiky?

98%
2%
hlasovalo: 21634 lidí

Novou dopravní úpravu v této lokalitě schválily během jednoho roku všechny dotčené orgány. Jako bezpečnou a vhodnou ji vyhodnotil BESIP, Dopravní inspektorát Policie ČR, městská policie i majetkový odbor městského úřadu. „Řidiči, kteří zde dodržovali maximální povolenou rychlost a brzdili u zpomalovacích prahů, žádnou změnu prakticky nepocítí. Dvě opatření vystřídala jiná dvě opatření. Ukázněným řidičům děkujeme, že jezdí podle předpisů,“ uvedl místostarosta Wünsch.

Na celé Březinově cestě také došlo k zavedení zákazu stání kvůli zachování plynulé průjezdnosti. Zaparkovaná auta zde způsobovala velké problémy zejména řidičům městské autobusové dopravy, kteří byli nuceni i několikrát denně couvat. „Zákaz stání si však řada řidičů vysvětila jako "závodní rovinku" a přestali dodržovat povolenou rychlost. A měřit zde každý den prostě nelze. Na to policisté nemají kapacity," vysvětlil Lukas Wünsch. Hlavní silnice je vyznačena nejen značkami, ale i vodorovnou čarou, která řidiče na změnu upozorní.

K zásadní změně dopravního značení došlo poté, co Březinova cesta prošla v loňském roce stavebně náročnou rekonstrukcí vodovodu, na kterou navázaly další úpravy, včetně pokládky nového asfaltového povrchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíčkův Brod: Od nového roku se změní systém platby za popelnice

22:05 Havlíčkův Brod: Od nového roku se změní systém platby za popelnice

Zastupitelstvo města Havlíčkův Brod schválilo dvě obecně závazné vyhlášky města, které se vztahují k…