Litoměřice: Lukáš Krpálek představí otisk své dlaně v křišťálu

19.07.2022 20:01 | Tisková zpráva

O otisk dlaně další významné osobnosti se rozroste sbírka v Muzeu Křišťálový dotek v Litoměřicích. Nově se tam návštěvníci budou moci dotknout dlaně judisty Lukáše Krpálka.

Litoměřice: Lukáš Krpálek představí otisk své dlaně v křišťálu
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Dvojnásobný olympijský vítěz a mistr světa do muzea u příležitosti slavnostního odhalení svého otisku osobně zavítá. Stane se tak ve středu 20. července ve 14 hodin. Součástí programu bude také beseda s tímto úspěšným českým sportovcem. Akce, na kterou jste srdečně zváni, bude veřejnosti přístupná a vstup na ní je zdarma.

Dlaň Lukáše Krpálka, jejíž otisk sklář Jan Huňát zhotovil při loňské návštěvě judisty v Litoměřicích, doplní v expozici křišťálové dlaně dalších slavných sportovců, například Jaromíra Jágra, Dominika Haška, Věry Čáslavské či Ivana Lendla.

V České republice unikátní Muzeum Křišťálový dotek, jež sídlí ve dvorním traktu na Mírovém náměstí, otevřel v roce 2017 Jan Huňát se svým otec Alexandrem. Kromě dlaní slavných sportovců jsou tam vystaveny také otisky českých a zahraničních osobností. Mezi nimi jsou taková jména jako Václav Havel, Zdeněk Svěrák, Sir Nicholas Winton, Madeleine Albrightová, Ringo Star nebo Ennio Morricone.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…