Litoměřice: Město i letos investuje do škol a mateřinek

10.02.2024 11:31 | Tisková zpráva

Také v letošním roce připravuje město Litoměřice investice do budov školských zařízení. Opravy se budou týkat jak základních, tak i mateřských škol.

Litoměřice: Město i letos investuje do škol a mateřinek
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Na nové sociální zázemí a keramickou dílnu se mohou těšit školáci v druhé budově Základní školy Na Valech v Masarykově ulici. Rekonstrukce toalet tam bude probíhat v období letních prázdnin tak, aby nebyla narušena výuka žáků první a přípravné třídy, které se v objektu mimo jiné nacházejí. A právě díky rekonstrukci sociálního zařízení, jež je pro potřeby školy zbytečně naddimenzované, dojde díky jejich zmenšení k vybudování nové dílny s keramickou pecí. Celkové náklady na tento projekt jsou 2,7 milionu korun.

Změna čeká i venkovní hřiště u Základní školy Boženy Němcové, které je hojně využíváno i litoměřickou veřejností. „Obnova se dotkne například dětského domečku nebo skluzavky. Práce by měly být hotové během letošního roku,“ uvedla vedoucí Odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Městského úřadu v Litoměřicích Klára Moščicová.

V rámci mateřských škol jsou naplánované práce na rekonstrukci sociálního zařízení v MŠ Eliášova za 150 tisíc korun. Dále se počítá s výměnou elektrorozvodů za 400 tisíc korun v MŠ Stránského či s opravami oplocení areálů v MŠ Baarova a MŠ Alšova za celkem 400 tisíc korun.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

11:17 Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

Město Hodonín přispěje také ve školním roce 2024/2025 rodičům budoucích prvňáčků z hodonínských zákl…