Litoměřice: Město nově hyzdí dvě černé skládky

08.05.2021 7:39

Dvě nové černé skládky se objevily v Litoměřicích. Město nyní intenzivně pracuje na jejich odstranění. Obě pravděpodobně založili lidé bez domova.

Litoměřice: Město nově hyzdí dvě černé skládky
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

První z nich se nachází pod Domovem U Trati, poblíž kolejí. Jelikož se v tomto případě jedná o pozemek města, pracovníci odboru životního prostředí chystají likvidaci. „Původce této skládky známe. Domluvili jsme se s pracovníky sociálního odboru městského úřadu, že na místo přivezou Technické služby města kontejner a pravděpodobní viníci místo uklidí,“ říká Kristýna Slabochová, referentka odboru životního prostředí městského úřadu.

V druhém případě jde o černou skládku za Albertem. Město jedná s Galerií Na Soutoku i s dalšími vlastníky pozemků. Některé věci zde bezdomovci vzali ze špatně zajištěného skladu na zpětný odběr elektroodpadu a v přírodě se tak nyní povaluje pračka či televizor. „V tomto případě bude cesta k odstranění složitější, ale věříme, že se s vlastníky pozemků domluvíme,“ přeje si Kristýna Slabochová.

V posledních letech se na území města jedná o výjimečné události. Velké černé skládky se tolik neobjevují. Jde spíše o nepořádek drobnějšího charakteru, kdy lidé nechají na trávě například obaly od svačiny apod. Více odbor životního prostředí nyní zaměstnává nelegálně odložený odpad u popelnic. Pokud o nějaké černé skládce víte, informujte Kristýnu Slabochovou na telefonním čísle 416 916 175.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…