Litoměřice: Město podpoří kulturu částkou 1,5 milionu korun

07.05.2018 10:46

Částkou 1,5 milionu korun podpoří i letos město činnost místních kulturních spolků a kulturní akce pořádané v Litoměřicích. Výši jednotlivých dotací schválili zastupitelé.

Litoměřice: Město podpoří kulturu částkou 1,5 milionu korun
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Město vyčlenilo částku 500 tisíc korun na podporu celoroční činnosti sborů a souborů v oblasti kultury. Největší částka putuje pěveckým sborům Puellae cantantes a Páni kluci, každému po 90 tisících korun. Druhou nejvyššíí položkou je pak 60tisícová dotace Kinoklubu Ostrov. Celkem radnice přispěje 21 subjektům.

Celým milionem korun pak město podpoří realizaci kulturních akcí pořádaných neziskovými subjekty. Největší udělená částka ve výši 150 tisíc korun pomůže pořadatelům částečně pokrýt náklady šestého ročníku akce s názvem „Litoměřické svátky hudby“. Druhou vysokou položkou je stotisícová dotace, která z části pokryje náklady na ALLfestival 2018. Dohromady město podpoří 32 kulturních akcí, které se uskuteční během celého letošního roku.

Ne všichni žadatelé uspěli. „Ve čtyřech případech jsme byli nuceni žádost o příspěvek na akci zamítnout, protože nesplňovala kritéria pro udělení dotace,“ uvedla vedoucí Odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Městského úřadu v Litoměřicích Andrea Křížová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…