Litoměřice: Město přispěje na pořízení nádrže na dešťovou vodu

28.03.2019 20:21

Až desetitisíce korun mohou obyvatelé Litoměřic získat od města na pořízení nádrže na zachytávání dešťové vody. Městský úřad v Litoměřicích totiž od 1. dubna vyhlašuje nový dotační program, jenž má pomoci šetřit vodou. Podmínky poskytování dotace již schválili radní města.

Litoměřice: Město přispěje na pořízení nádrže na dešťovou vodu
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Chceme motivovat občany k udržitelnému a efektivnímu hospodaření s vodou, a snížit tak množství odebírané pitné vody z povrchových a podzemních zdrojů,“ charakterizoval cíl programu Pavel Gryndler, vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu. Dešťovou vodu lze použít především na závlahu zahrady, dále také na splachování toalety, mytí auta či úklid.

„O dotaci mohou žádat občané až po instalaci nádrže,“ upozornil Pavel Gryndler. Výše příspěvku bude odvozována podle objemu nádrže a jejího umístění nad či pod zemí. V případě nadzemní nádrže lze zažádat až o 10 000 korun. U podzemních nádrží může dotace dosáhnout až 50 000 korun. Přičemž částka je maximálně 90 % z celkových pořizovacích nákladů. Minimální objem nadzemní nádrže musí být 300 litrů. Příspěvek činí tři koruny na litr. Dotace pět korun na litr se týká nádrže zabudované pod zemí s minimálním objemem 2 000 litrů.

Podrobnější informace o podmínkách dotace se zájemci dozvědí u pracovníků odboru životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…