Litoměřice: Město zakoupilo nemocnici nové C-rameno

11.02.2013 20:47

Dne 8. února 2013 byl v Městské nemocnici v Litoměřicích slavnostně uveden do provozu nový mobilní rentgenový přístroj, tzv. C- rameno. Investici ve výši 1,682 miliónu korun uhradilo Město Litoměřice, které je zřizovatelem této příspěvkové organizace. „Na podzim loňského roku jsme se dostali do složité situace, kdy se nám najednou porouchaly oba pojízdné rentgeny, které naši chirurgové používají na operačních sálech.

Litoměřice: Město zakoupilo nemocnici nové C-rameno
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Jeden z nich se podařilo opravit, ale u druhého již byly opravy velmi nákladné. Proto jsme požádali město, aby nám pomohlo nenadálou situaci řešit,“ komentuje událost předsedkyně Správní rady a výkonná ředitelka nemocnice Stanislava Pánová.

Slavnostního uvedení C- ramene do provozu byl přítomen také zástupce i místostarosta Litoměřic Karel Krejza. „Město se vždy snaží pomoci v situacích, kdy je potřeba urgentně řešit nenadálé problémy. Přestože jsme tuto investici v rozpočtu neměli, zareagovali jsme rychle, aby nedošlo k omezení péče o poraněné pacienty. Nemocnici se nakonec podařilo pořídit přístroj za méně peněz, než kolik jsme počítali. Původní odhadovaná částka byla 2,5 miliónu korun, konečná investice byla téměř o milion korun nižší. Nyní řešíme podobný případ, kdy vypověděl službu pro změnu stacionární rentgen, tedy skiagrafický přístroj. Zvážíme, zdali zbylé prostředky z C- ramene nepřesměrovat do nákupu tohoto zařízení. Tam již ale bude pořizovací hodnota dosahovat hranice 5 miliónů korun,“ uvedl v této souvislosti místostarosta Krejza.

C – rameno je přístroj, který používají zejména traumatologové pro snímkování pacienta v průběhu operace. S novým přístrojem jsou spokojeni, a to jak po stránce kvality zobrazení, tak také proto, že jde o moderní přístroj s minimalizací dávky záření.

Jeden z lékařů „traumatýmu“ litoměřické nemocnice Libor Dostál situaci komentoval slovy: „Jsme rádi, že nakonec v soutěži uspěl přístroj GE OEC FLUOROSTAR 7900, který jsem si měl možnost vyzkoušet již za svého působení v Ústí nad Labem. Je to velmi kvalitní přístroj s výbornými parametry a snadnou ovladatelností.“

(Autor: Naďa Křečková, Oddělení marketingu, vnitřního auditu Městská nemocnice v Litoměřicích)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: litomerice.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…