Litoměřice: Město zorganizovalo tábor pro děti ze znevýhodněného prostředí

14.07.2022 12:26 | Tisková zpráva

Týden v přírodě plný zážitků a zábavy si v těchto dnech užívají v Horní Vysoké na Litoměřicku děti ze sociálně znevýhodněného prostředí.

Litoměřice: Město zorganizovalo tábor pro děti ze znevýhodněného prostředí
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Tábor v turistické a chatové osadě Zdravotník nedaleko Úštěku pro děti připravili pracovníci oddělení sociálně právní ochrany dětí (OSPOD) spadající pod Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Litoměřicích. Veškeré náklady hradilo město.

„Litoměřice jako jedno z mála měst v České republice pořádá tento typ letního táboru pro děti z rodin, které spolupracují s naším odborem a jejichž rodiče z různých důvodů nemohou svým ratolestem letní radovánky dopřát,“ uvedl starosta Ladislav Chlupáč, který nezapřel bývalého pedagoga a prázdninový pobyt dětem zpříjemnil hrou na kytaru. Následovalo Sváťovo dividlo.

„Letního pobytu v Horní Vysoké se účastní celkem 20 dětí od 6 do 12 let,“ informovala vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Renáta Jurková. Tým, složený z pracovnic OSPOD a správního odboru, pro ně připravil bohatý program na téma Harry Potter. Děti si tak vyrobily například kouzelnické hůlky, trička, vlajky nebo si užily hru spojenou s hledáním pokladu.

Během tohoto týdne je čeká ještě mimo jiné výlet na farmu v Jelči nebo koupání v úštěckém Jezeře Chmelař. Nechybí táboráky, výlety do okolí, například návštěva Adélčina dvorečku. „Budeme tu mít také ukázky sebeobrany Krav Maga, prohlídku hasičského auta nebo besedu s z oblasti ochrany přírody a ekologie,“ doplnila sociální pracovnice Iveta Kopecká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…