Litoměřice: Ministerstva dávají město jako příklad dobré praxe v řadě oblastí

03.09.2020 18:55

Krizové potravinové balíčky pro osamělé seniory, podpora místních živnostníků i rodičů samoživitelů, nový vizuál města či vyšší dostupnost služeb úřadu jsou příklady dobré praxe města Litoměřice, které uvedla Ministerstvo vnitra a Ministerstvo pro místní rozvoj ve svých odborných příručkách vydaných v letošním roce.

Litoměřice: Ministerstva dávají město jako příklad dobré praxe v řadě oblastí
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Těší mě, že v odborných příručkách ministerstev vyzdvihujících příklady dobré praxe je město Litoměřice citováno a zmiňováno v tak hojné míře,“ uvedl starosta Ladislav Chlupáč.

Každým rokem se město Litoměřice zúčastňuje motivační soutěže o „Přívětivý úřad“ roku. Ministerstvo vnitra pak z nejlépe hodnocených aktivit úřadů vydává odbornou příručku, kde seznamuje veřejnost s příklady dobré praxe z jednotlivých lokalit. Litoměřice jsou v roce 2020 uvedeny jako příklad dobré praxe v souvislosti se zavedením detašovaného pracoviště matriky v městské nemocnici i služby Czech POINTu, stejně tak i se změnou grafického vizuálu města.

V rámci publikace Úřad 21. století – vize a současné trendy se odborná veřejnost dočte, jak litoměřický úřad pečuje o své zaměstnance. V rozhovoru tajemník úřadu Milan Čigáš uvádí: „Za svůj život jsem si ověřil, že jiné bohatství nikdy mít nebudu, než je setkání s druhým člověkem. Mojí úlohou je starat se o lidi. Kontinuálně zlepšujeme pracovní prostředí a naším hlavním zaměřením jsou aktivity, které zajistí našim zaměstnancům kvalitní život i mimo práci. Chceme taktéž vytvářet takové pracovní prostředí, které produkuje aktivní, loajální, motivované a odborné zaměstnance.“

Po uvolnění mimořádných opatření ministerstvo pro místní rozvoj vydalo COVID-19 Sborník dobré praxe z regionů a měst, který popisuje podpůrné aktivity jednotlivých lokalit. V období epidemie město Litoměřice pomáhalo jak občanům z řad nejohroženějších skupin, tak i místním živnostníkům. Ve spolupráci s Diecézní charitou Litoměřice městský úřad zaktivizoval i Dobrovolnické centrum, které se zapojilo do pomoci potřebným. Několik stovek dobrovolníků pomáhalo s roznosem krizových potravinových balíčků, nákupem léků a donáškou místním obyvatelům.  Krizovou komunikaci pro starosty a starostky spádových obcí zajištovala kancelář starosty a tajemníka městského úřadu. Každý den obdrželi aktuální přehled o přijatých vládních opatřeních ve dvou variantách. V jedné bylo vidět, co bylo zrušeno (Varianta I). Druhá varianta (Varianta II) ukazovala to, co v daném okamžiku bylo v platnosti. Přehledy byly doplněny o aktuální informace z městského úřadu jako otevírací doby, kontaktní telefony, aktuální agendy, pomoc dobrovolníků a krátkou myšlenku.

Město Litoměřice bylo v roce 2019 vyhlášeno nejpřívětivějším úřadem České republiky a od roku 2017 obhajuje první místo i v Ústeckém kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…