Litoměřice: Na tisící cyklistku čekala odměna

26.10.2018 8:36

Již jeden tisíc kol pojmula za tři měsíce svého fungování litoměřická cyklověž. Tisící uživatelkou je Lenka Ficek, která dnes symbolicky převzala finanční odměnu z rukou Rudolfa Bernarta, jednatele společnosti Systematica, která úschovnu kol do Litoměřic dodala.

Litoměřice: Na tisící cyklistku čekala odměna
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Projekt cyklověže se mi moc líbí,“ ocenila možnost bezpečného parkování Lenka Ficek, která nejraději a nejčastěji jezdí podél Labe, například po cyklostezce ve směru na Ústí nad Labem. „Dříve jsem jezdila často a daleko, dnes už kvůli zaměstnání musím jezdit méně,“ dodala s úsměvem cyklistka.

„Počet uživatelů se někomu může zdá být malý. My však existenci cyklověže vnímáme jako investici do budoucna, neboť věříme, a zkušenosti z vyspělých měst jsou toho dokladem, že zájem o cyklistiku mezi lidmi poroste,“ konstatoval v této souvislosti místostarosta Karel Krejza.

Litoměřická úschovna kol byla devátou postavenou v České republice. Nyní již v Čechách stojí věží 11 a ve výstavbě jsou další dvě. Počet cyklistů, kteří již síť cyklověží využili, dosáhl 195 tisíc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…