Litoměřice: Novela zákona přináší zásadní změny v nákladní mezinárodní dopravě

03.08.2022 11:38 | Tisková zpráva

Živnostenský úřad v Litoměřicích upozorňuje, že v souvislosti s novelou zákona o silniční dopravě, dochází od 1. srpna k zásadním změnám pro provozovatele nákladní mezinárodní dopravy.

Litoměřice: Novela zákona přináší zásadní změny v nákladní mezinárodní dopravě
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Došlo nejen ke změně názvu předmětu podnikání, ale především ke změně rozsahu, k jehož získání je potřeba splnění nových povinností pro podnikatele provozující mezinárodní nákladní dopravu,“ přiblížila vedoucí Obecního živnostenského úřadu Městského úřadu v Litoměřicích Marcela Škrancová.

Vzhledem k těmto skutečnostem je potřeba, aby podnikatelé, kteří jsou držiteli oprávnění k provozování pouze „Silniční motorová doprava – nákladní provozovaná vozidly nebo jízdními soupravami o největší povolené hmotnosti nepřesahující 3,5 tuny, jsou-li určeny k přepravě zvířat nebo věcí“ a i nadále hodlají provozovat mezinárodní silniční nákladní dopravu vozidly nebo jízdními soupravami o největší povolené hmotnosti přesahující 2,5 tuny a nepřesahující 3,5 tuny, aby co nejdříve požádali živnostenský úřad o rozšíření rozsahu koncese.

Bližší informace zájemci naleznou na stránkách ministerstva dopravy ZDE nebo telefonicky na živnostenském úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Po čtvrt století opět ožívá druhé patro litické školy

19:27 Plzeň: Po čtvrt století opět ožívá druhé patro litické školy

Litické děti opět budou stoupat po schodech do druhého patra školní budovy v Přeučilově ulici. Ve čt…