Litoměřice: Odpadománie rozdávala ceny zodpovědným občanům

07.12.2017 21:22

„Přines odpad a vyhraj!“ To bylo motto soutěže Odpadománie, která probíhala od května do listopadu v Litoměřicích. Jejím cílem bylo zvýšit informovanost o provozu sběrného dvora v Nerudově ulici a přimět lidi, aby byli ohleduplní k životnímu prostředí tím, že ve větší míře využijí bezplatně nabízených služeb dvora.

Litoměřice: Odpadománie rozdávala ceny zodpovědným občanům
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Soutěžící pod dobu šesti měsíců odnášeli odpad do sběrného dvora a získávali za něj losy. Vylosovaní si včera v obřadní síni na radnici vyzvedli hodnotné ceny. Notebook, mobilní telefon, peněžitou cenu a drobnosti pro potěšení předali zástupci města v čele se starostou Ladislavem Chlupáčem, tajemníkem Milanem Čigášem a vedoucím odboru životního prostředí Pavlem Gryndlerem.

Město se s pomocí soutěže Odpadománie aneb přines odpad a vyhraj rozhodlo bojovat také proti černým skládkám. „Nezodpovědní občané je vytvářejí hlavně na sídlištích tím, že nesprávně odkládají odpad ke kontejnerům. Jen loni bylo kolem kontejnerových stání nelegálně odloženo více než 700 tun odpadu,“ uvedla pracovnice odboru životního prostředí městského úřadu Lucie Weberová.

Soutěž pořádalo město ve spolupráci s partnery – společnostmi DK-BETON, ASEKOL, ELEKTROWIN a MEVA.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…