Litoměřice: Onemocnění žloutenkou se již nešíří

04.01.2018 11:28

Hrozba je zažehnána. Epidemie žloutenky v Litoměřicích pominula. Žádný nemocný ve městě nepřibyl, nikdo již není ani v „karanténě“.

Litoměřice: Onemocnění žloutenkou se již nešíří
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Výskyt žloutenky jsme v Litoměřicích skutečně již nezaznamenali,“ potvrdila Ladislava Matějíčková z protiepidemického odboru Litoměřice Krajské hygienické stanice Ústí nad Labem a dodala: „Nezakřikněme to.“

Město situaci sledovalo také prostřednictvím informací z míst postižených výskytem žloutenky již od samého počátku epidemie v srpnu 2017. Sociální odbor úzce spolupracoval především s azylovým domem Naděje, který shromažďoval informace o nemocných ze sociálně vyloučených oblastí. „Naděje měla vzniklou situaci plně pod kontrolou, Městský úřad v Litoměřicích pravidelně informovala a informace zodpovědně předávala i do okolních měst. Proto jsme bezpečně věděli o jakékoliv změně i o průběhu výskytu žloutenky, stejně tak o pohybu nemocných,“ sdělila vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví městského úřadu Renáta Jurková.

Žloutenkou od srpna 2017 onemocnělo celkem 34 lidí včetně dětí i dospělých. Nemoc se šířila především v oblasti Želetic. Zvýšený dozor u rodin postižených trval přibližně do poloviny prosince.

Stále je však nutné mít na paměti, že v Ústeckém kraji epidemie doposud nepominula. Proto i nadále platí doporučení zvýšeného dodržování osobní hygieny.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…