Litoměřice: Otužilci z centra by přivítali upravený přístup do Labe

28.04.2022 13:02 | Tisková zpráva

Více trvalé květinové výzdoby, upravený přístup (plato) do Labe, koše na tříděný odpad na náměstí nebo čistější ovzduší. To jsou nejzásadnější podněty, které vzešly z dalšího diskusního fóra vedení města s veřejností. Uskutečnilo se v úterý večer v zasedací místnosti Felixe Holzmanna na radnici s obyvateli centra města.

Litoměřice: Otužilci z centra by přivítali upravený přístup do Labe
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

V úvodu obyvatelé centra pochválili nově opravený skatepark, květinovou výzdobu Mírového náměstí nebo opravu budov na Tyršově náměstí i jeho okolí. Revitalizaci této lokality následně starosta města Ladislav Chlupáč přítomným blíže shrnul. Připomněl opravy hradu, parku Václava Havla, parkoviště U Hvězdárny či pivovaru. „Domníváme se, že pokračovat v rekonstrukci další části pivovaru je správným krokem. Historicky se jedná o velice cenný objekt a byla by velká škoda nevyužít 60milionovou dotaci, kterou jsme dostali,“ připomněl starosta. 

Delší časový úsek si vyžádaly podněty otužilců. Těm by se líbilo u Labe postavení tzv. plata, tedy upraveného přístupu do řeky. Ideálním místem by podle nich byl Střelecký ostrov. Vznesli také návrh na vymyšlení konceptu otužování na koupališti v zimních měsících.

Jeden z dotazů se dále týkal protahující se rekonstrukce parku Václava Havla. „Chybí opravit obrubníky. Bohužel dodavatelská firma není schopna zajistit námi požadovaný materiál, protože jednoduše není. Musíme tedy ještě vydržet. Nechceme tento problém řešit nějakou náhradní variantou,“ objasnil současnou situace místostarosta Václav Červín.

Dalšími podněty od občanů bylo například zřízení rezidenčních parkovacích zón v ulicích Jarošova, Pekařská a České armády, nebo vrácení laviček na Dómské náměstí či vánoční výzdoby na věž kostela Všech svatých. „Všechny vaše návrhy předáme radě města a vedoucím odborů k projednání. Děkujeme za ně,“ slíbil místostarosta Lukas Wünsch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Blíží se rekonstrukce severních teras a Žižkových sadů

19:27 Hradec Králové: Blíží se rekonstrukce severních teras a Žižkových sadů

Severní terasy a Žižkovy sady v centru Hradce Králové jsou opět blíže celkové rekonstrukci. Radní na…