Litoměřice: Pivovar zahajuje provoz, přijďte Kalich ochutnat

17.06.2021 11:07

Letošní turistickou sezónu zahájí město Litoměřice ve čtvrtek 24. června obnovením tradice výroby piva v litoměřickém pivovaru. Zároveň s tím bude zpřístupněna nová expozice o historii pivovarnictví a prvně vystaveno poselství našich předků vyňaté z kopule vyhlídkové věže Kalich.

Litoměřice: Pivovar zahajuje provoz, přijďte Kalich ochutnat
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Do nové expozice, věnované historii litoměřického pivovarnictví, kde nebudou chybět ani dobové předměty, se můžete přijít podívat ve čtvrtek 24. června od 15 do 19 hodin. Instalována bude v prvním patře zrekonstruované části litoměřického pivovaru, přičemž cestou se naskytne příležitost nahlédnout do haly, kde se pivo vaří. „V první etapě budeme vařit jedenácti stupňové pivo pod názvem Kalich a tmavý speciál Černý orel,“ informoval za Pivovar Litoměřice Dionýz Hutár. Po prohlídce bude možné první výrobky ochutnat.

„V tentýž den ve spolupráci s Oblastním archivem a Městskými kulturními zařízeními vystavíme listiny a předměty, které byly vyňaty z kopule vyhlídkové věže Kalich. Zároveň s tím se veřejnost může seznámit s poselstvím, které starosta města zanechal jako vzkaz naší generace těm budoucím,“ informovala vedoucí odboru komunikace, marketingu a cestovního ruchu městského úřadu Eva Břeňová. Předměty, které v tuto chvíli prochází rukama restaurátorů, bude možno spatřit od čtvrtka do neděle ve vstupních prostorách hradu.

V rámci zahájení turistické sezony se znovu otevřou prostory Hradní vinárny, kde bude možno ochutnat produkty Pivovaru Litoměřice, regionální vína a k nim speciality lokálních výrobců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…