Litoměřice: Podpořte fair trade, přijďte posnídat do parku

07.05.2019 20:21

Užijte si skvělé dopoledne a podpořte fair trade. V sobotu 11. května se bude na více než 170 místech v České republice konat Férová snídaně. Litoměřice se do akce připojí již podeváté.

Litoměřice: Podpořte fair trade, přijďte posnídat do parku
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Vezměte si s sebou fairtradové či místní dobroty a přijďte je sníst se svými blízkými od 10 hodin do Jiráskových sadů. Můžete si upéct buchtu z fairtradového kakaa a cukru, biomouky, medu od místního včelaře a vajíček od souseda a k tomu si uvařit do termosky fair trade čaj nebo kávu. „Vyjádříte tak podporu produktům, při jejichž výrobě nebyla porušována lidská práva, poškozováno životní prostředí či zneužita dětská práce,“ charakterizovaly akci koordinátorky Fairtradového města Litoměřice Bohdana Dojčinovičová a Jana Eflerová. Na piknik se vám bude hodit i deka, příbor, talířky a hrníčky. Těšit se můžete na workshopy, soutěže a spoustu zábavy.

A co je vlastně fair trade? Fair trade je způsob obchodu, který dává drobným pěstitelům, řemeslníkům i zaměstnancům ze zemí Afriky, Asie a Latinské Ameriky možnost uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. Pokud si český spotřebitel koupí fairtradový výrobek, dává tak přednost výrobkům, za nimiž nestojí zneužívání dětské práce, nelidské pracovní podmínky, či devastace životního prostředí. Více informací o fair trade naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.