Litoměřice: Problémy autobusové dopravy řešilo čtyřicet starostů

13.02.2019 6:32

Problematika autobusové dopravy starosty obcí na Litoměřicku zajímá. Čtyři desítky přijaly pozvání starosty Litoměřic Ladislava Chlupáče na setkání, které se uskutečnilo v Hradu Litoměřice.

Litoměřice: Problémy autobusové dopravy řešilo čtyřicet starostů
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Společně projednávali aktuální problémy týkající se meziměstské autobusové dopravy. Přítomni byli i zástupci Ústeckého kraje v čele s náměstkem hejtmana pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jaroslavem Komínkem. Během jednání se řešila i dopravní obslužnost litoměřické nemocnice.

„Nejeté spoje autobusové dopravy potrápily nás všechny. Sám jsem někdy vozil občany obce do práce, když marně čekali na zastávce,“ popsal během setkání nelehkou situaci Martin Ušala, starosta Hlinné. Starosty zajímaly otázky týkající se jízdních řádů, a to hlavně doplnění spojů. Dopravní společnost Ústeckého kraje, na kterou od 1. ledna 2019 přešel provoz autobusové dopravy na Litoměřicku, problém aktivně řeší. Stále se však potýká s nedostatkem řidičů autobusů. Podle slov Jaroslava Komínka řidiči z tohoto regionu odešli a noví sem nepřichází. „Uděláme vše pro to, aby se situace zlepšila. Naším cílem je návrat k původním jízdním řádům a jejich dodržování,“ konstatoval Komínek.

V souvislosti s dopravou zaměstnanců litoměřické nemocnice do zaměstnání a zpět domů zástupci Ústeckého kraje zároveň přislíbili od příštího týdne doplnění spoje č.623 ve směru Bohušovice nad Ohří – Litoměřice – Třebušín – Lovečkovice – Verneřice a zpět.

Aktuální informace o autobusové dopravě jsou zveřejňovány na webových stránkách dopravy Ústeckého kraje (ZDE). Setkání starostů obcí spadajících pod Litoměřice jako obec s rozšířenou působností se koná z iniciativy starosty Ladislava Chlupáče dvakrát ročně. Probírány jsou aktuální témata.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…