Litoměřice: Průzkum ukázal, že i na náměstí mohou být kontejnery v podzemí

04.02.2023 11:47 | Tisková zpráva

Nedávno ukončený geofyzikální průzkum ukázal, že i na Mírovém náměstí v Litoměřicích, protkaném sítí podzemních chodeb, lze vybudovat podzemní kontejnerové stání.

Litoměřice: Průzkum ukázal, že i na náměstí mohou být kontejnery v podzemí
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Bude ve východní části, naproti prodejně knih,“ specifikoval Pavel Gryndler, vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu. „S výstavbou počítáme zhruba ve třetím čtvrtletí letošního roku. Nyní ještě musíme počkat na vyjádření památkářů, síťařů a na přípravu projektu,“ upřesnil Pavel Gryndler s tím, že na základě kladného výsledku geofyzikálního průzkumu bylo vybráno místo, kde bude při vlastní stavbě minimalizováno riziko nálezu případného archeologicky významného objektu.

Kromě Mírového náměstí vzniknou v průběhu letošního roku další podzemní kontejnerová stání v ulicích Liškova a Jiřího z Poděbrad. Další přijdou na řadu v roce 2024.

Všechna nově realizovaná stání již budou mít čtyři nádoby, včetně té na kovy. Dříve se pod zem dávaly pouze tři, a to na papír, plast a sklo. Na vybraná starší stání bude čtvrtá nádoba doplněna. „Konkrétně v ulicích Marie Majerové, Družstevní, Na Valech a Topolčianská,“ upřesnila Veronika Kleverová, referentka odboru životního prostředí městského úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…