Litoměřice: Rekonstruovanou tržnici již mohou využívat mobilní stánkaři

09.08.2018 6:32

Tržnice v centru města září novotou. Z původního prostoru zaplněného převážně vietnamskými stánky s oblečením vznikla relaxační zóna. Začínají se množit dotazy, zda je již možné na tržnici prodávat.

Litoměřice: Rekonstruovanou tržnici již mohou využívat mobilní stánkaři
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Provoz pevných stánků ještě zahájen nebyl, volné stání na ploše však už nyní mohou začít využívat stánkaři s vlastními mobilními stánky, kteří dosud prodávali ovoce, zeleninu a další výpěstky na Mírovém náměstí.

„Pevné stánky začnou fungovat až poté, co bude stavební část zkolaudována. Přesný termín v tuto chvíli neznáme,“ vysvětlila vedoucí Odboru územního rozvoje Městského úřadu v Litoměřicích Venuše Brunclíková.

Plocha je kromě prodejních míst osazena lavičkami a stojany na kola. Nechybí ani travnaté plochy, záhony a okrasné keře. Součástí areálu je i nová brána, která tržnici na noc uzamkne. Pevné stánky s přístřešky se nacházejí na okrajích, pro mobilní stánkaře je vyhrazen střed plochy. Využívat jej mohou po zaplacení poplatku za zábor veřejného prostranství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …