Litoměřice: Revitalizace pokratického sídliště bude pokračovat

16.12.2019 13:44

Regenerace sídliště v Pokraticích pokračuje. V současné době probíhají práce na modernizaci víceúčelového hřiště v Ladově ulici. Čtvrtá etapa týkající se lokality ohraničené ulicemi Ladova, Alfonse Muchy a Hynaisova tak míří do svého finále.

Litoměřice: Revitalizace pokratického sídliště bude pokračovat
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Od června zde dochází ke zkvalitnění a zatraktivnění veřejných prostorů, k vybudování nových pěších spojení s důrazem na jejich bezbariérové řešení, opravě stávajících cest, rekultivaci a doplnění městské zeleně, doplnění městského mobiliáře, instalaci nových podzemních kontejnerů na tříděný odpad a vzniku nových těžišť veřejného prostoru lákajících k odpočinku a relaxaci. „Cílem bylo také zpřehlednění a zbezpečnění pěších tras dětí do školky a školy v této lokalitě. Projekt řešeného území zahrnoval zejména opravu pěších komunikací, zvelebení ploch před bytovými domy, návrh parkování a doplnění zeleně,“ informoval místostarosta Václav Červín.

Zatímco stavební práce na čtvrté etapě finišují, práce souvisejí s revitalizací páté, poslední, etapy sídliště začnou v příštím roce. „Konkrétní realizace se odvíjí od výše dotace, o které bude rozhodnuto začátkem roku 2020,“ uvedl k chystané rekonstrukci Ladislav Pošík, stavební technik Odboru územního rozvoje Městského úřadu v Litoměřicích. Úpravy na rohu ulic Janáčkova a Alfonse Muchy zahrnou opravu dětského hřiště, doplnění ploch pro rekreaci a odpočinek, prořez a výsadbu zeleně, doplnění městského mobiliáře, opravu pěších komunikací, změny v parkování apod.

Celkové náklady na realizaci první až čtvrté etapy regenerace sídliště dosahují cca 35,5 milionu korun, z toho dotace Ministerstva pro místní rozvoj činí 18 milionů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…