Litoměřice: Senioři si užili výlet lodí po Labi na Píšťanské jezero

03.09.2022 13:53 | Tisková zpráva

Devátý ročník kampaně Místa přátelská seniorům pokračoval plavbou výletní lodí po Labi od Tyršova mostu na Píšťanské jezero a zpět.

Litoměřice: Senioři si užili výlet lodí po Labi na Píšťanské jezero
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Přibližně sto pasažérů si užilo příjemné tři hodiny, kdy se mohli při plavbě kochat okolní přírodou nebo si vychutnat menší občerstvení. Plavbu lodí si nenechala ujít ani Jaroslava Hojdarová z Litoměřic. „Už jsme byli i v předešlých letech. Je to krásný výlet, dnes navíc máme příjemné počasí, loni bylo velké horko,“ připomněla a dodala, že se účastní i ostatních aktivit nabízených v rámci kampaně a vždy se na ně těší.

Příjemnou plavbu přišli v úvodu seniorům za město popřát starosta Ladislav Chlupáč, místostarosta Lukas Wünsch a vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Renáta Jurková. „Vítám vás na dnešní plavbě, hlavně si ji dobře užijte. Na tyto společné akce rád chodím a mám z nich vždy radost. Určitě v nich budeme pokračovat dál, protože jak jsem někde napsal – na krmení holubů máme ještě čas a je potřeba žít aktivně,“ vyzval starosta.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

Vzhledem k velkému zájmu se výletní plavby konají ve dvou termínech. Další skupina seniorů tak na Labe vyrazí ještě ve středu 7. září. Pro seniory je plavba zdarma, stejně jako ostatní aktivity. Kampaň Místa přátelská seniorům pořádaná odborem sociálních věcí a zdravotnictví městského úřadu a jeho partnery pro občany Litoměřic starší 60 let bude pokračovat dalšími aktivitami až do 31. října.

V pondělí 5. září na seniory čeká turnaj v pétanque, který připravila Charita Litoměřice. Konat se bude v areálu Domova na Dómském pahorku. Dále se mimo jiné chystá i divadelní představení, výlet do přírody s litoměřickým klubem českých turistů, přednášky na různá společenská témata, minicvičení se Sokolem nebo prohlídka stanice profesionálních hasičů.

„Nabídka aktivit pro litoměřické občany starší 60 let je skutečně pestrá. Naším hlavním cílem je seniory vzájemně propojit, aby spolu mohli navázat nová přátelství a zároveň se seznámili s činností organizací, které ve městě poskytují sociální služby, vzdělávání a volnočasové vyžití,“ vysvětlila Renáta Jurková, vedoucí Odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Litoměřicích.

Závěrečné vyhodnocení kampaně se slavnostním oceněním proběhne na každoročním vánočním setkání v Kulturním a konferenčním centru 7. prosince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…