Litoměřice: Technické služby se starají o desítky kilometrů chodníků

28.12.2022 20:11 | Tisková zpráva

Varování meteorologů se vyplnila a Litoměřice se stejně jako další města a obce potýkaly kvůli namrzajícím srážkám s ledovkou. Provozní ředitel a koordinátor Technických služeb města Litoměřice Vítězslav Votruba připomněl, že ve městě je dohromady několik desítek kilometrů chodníků. Většinu z těch frekventovaných se pracovníkům technických služeb podařilo uvést do schůdného stavu.

Litoměřice: Technické služby se starají o desítky kilometrů chodníků
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Chodníky udržujeme podle plánu priorit komunikací a po celé zimní období držíme pohotovost tak, abychom včas zareagovali na tyto situace. Nicméně je nutné počítat s jistým zpožděním v důsledku délky spravovaných úseků,“ vysvětlil Vítězslav Votruba a požádal občany, aby v souvislosti s ledovkou byli opatrní a poučili i své děti, aby dávaly zvýšený pozor a chodily pouze po frekventovaných úsecích, kde se pohybuje více lidí a kde je plocha již schůdná.

„Zejména vedlejší plochy u chodníků jsou zrádné, protože se ošetřují hlavně pochozí části chodníků, kde se dostaneme s naší technikou. Ostatní plochy, obrubníky, parkoviště a jiná okolní místa mimo chodníkové linie mohou být kluzká,“ upozornil Vítězslav Votruba.

Zimní údržba komunikací je zakotvena v právním předpisu, který schvaluje rada města. Technické služby města Litoměřice pak postupují v souladu tímto nařízením, které bylo vydáno a zveřejněno letos v říjnu. ZDE naleznete v příloze 2 a 3 seznam ulic, rozdělených podle pořadí důležitosti. Dokument obsahuje také lhůty, do kterých technické služby zajišťují schůdnost a sjízdnost. Uvedený je tam také seznam komunikací a chodníků (včetně lávek a schodů), na kterých je zakázáno používat posypovou sůl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …