Litoměřice: Technickým službám zajistí soběstačnost nový vrt se zdrojem užitkové vody

22.02.2024 13:07 | Tisková zpráva

Nový zdroj užitkové vody mají ve svém areálu od prosince loňského roku k dispozici Technické služby města Litoměřice. Dostatek vody pro činnost jim zajistil nový vrt, jehož hloubka je 70 metrů.

Litoměřice: Technickým službám zajistí soběstačnost nový vrt se zdrojem užitkové vody
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Původní předpoklad hloubení byl vyšší, ale byli jsme mile překvapeni, že již v sedmdesáti metrech je vody dostatek,“ sdělil Pavel Gryndler, vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu. Vyhloubení vrtu včetně projektu přišlo městskou pokladnu na 450 tisíc korun.

„V této souvislosti chystáme výstavbu retenčních nádrží, kde bychom maximálně využili kapacitu vody jak ze střech, tak právě z nové studny. Díky vrtu jsme získali kvalitní užitkovou vodu, která je složením lepší oproti současné vodě čerpané z Labe,“ vysvětlil Vítězslav Votruba, ředitel TSM Litoměřice.

„Nyní budeme soběstační. Studna nám dá 40 kubíků vody za hodinu, což pokryje i letní špičku při kropení ulic, kdy denně potřebujeme 300 kubíků,“ doplnil Vítězslav Votruba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

7:04 České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

Paměť národa Jižní Čechy má od letošního dubna vypůjčenou Kendeho vilu, dům z roku 1920, zakoupený m…