Litoměřice: Úklid silnic a chodníků byl po zimě zahájen

06.03.2014 6:31

Jarní úklid Litoměřic byl oproti předchozím letům ve zhruba měsíčním předstihu zahájen. Ačkoliv dle zákona končí zimní období 31. března, teplé počasí „vyzvalo“ pracovníky Technických služeb města Litoměřice, aby již nyní vyrazili se zametacími stroji do ulic.

Litoměřice: Úklid silnic a chodníků byl po zimě zahájen
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„S cílem snížit prašnost zametáme chodníky a silnice, kde stojí nejméně aut. V tuto chvíli už je uklizená celá Kocanda, Mírové náměstí a přilehlé ulice v historickém jádru města,“ informoval ředitel TS Ivo Elman. Předpokládá, že do konce března bude zameteno 75% chodníků a silnic ve městě.

Na dopravní značení by si měli řidiči dát pozor počínaje 1. dubnem, kdy se objeví první značky zakazující stání ve vybraných lokalitách, kde bude probíhat generální úklid. Harmonogram úklidu zájemci naleznou na webových stránkách města.

Kromě zametání silnic a chodníků pracovníci TS zintenzivnili úklid míst kolem kontejnerových stání, kterých je v Litoměřicích 206. Nejednou totiž byla terčem kritiky. „Od počátku roku dbáme na to, aby každé kontejnerové stání bylo minimálně jednou denně uklizeno,“ upřesnil ředitel Elman. V této souvislosti došlo k personálnímu posílení zaměstnanců TS majících na starosti právě čistotu kolem kontejnerů. „Nemělo by se stát, aby kolem popelnic byl tři dny starý nepořádek. Pokud by někdo o takovém případu věděl, nechť nás neváhá upozornit,“ vyzval obyvatel města Ivo Elman.

Zdravé město Litoměřice plánuje zapojit do úklidu města i jeho obyvatele. Ti po výzvě již nyní zasílají tipy nejvíce znečištěných míst. „Společný úklid proběhne v rámci celorepublikové akce „Ukliďme Česko“ pravděpodobně v květnu,“ informovala koordinátorka projektu Zdravé město Litoměřice Rita Vlčková.

Obyvatelům města příkladem však jako první půjdou ve druhé polovině března zaměstnanci městského úřadu a vedení radnice. „Společnými silami chceme vyčistit prostor kolem horního nádraží. Je sice majetkem Českých drah, ale jeho neutěšený stav nám není lhostejný,“ dodala Rita Vlčková s tím, že přesný termín je teprve v jednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: litomerice.cz

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

20:27 České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

Žádosti o vydání voličského průkazu přijímá matriční úřad, oddělení evidence obyvatel, v přízemí bud…