Litoměřice: Vítání občánků se vrátilo do Divadla K. H. Máchy

17.02.2022 12:18 | Tisková zpráva

Dvousetleté výročí založení Divadla K. H. Máchy v Litoměřicích je jedním z důvodů návratu slavnostního aktu Vítání občánků právě do zrenovovaných prostor tohoto kulturního sídla. Ve středu 9. února proběhlo po více než čtyřměsíční odmlce způsobené vládními opatřeními ohledně COVID-19.

Litoměřice: Vítání občánků se vrátilo do Divadla K. H. Máchy
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Od října jsme občánky nemohli vítat a někteří nám už tedy výrazně odrostli. Nicméně věříme, že v novém prostředí divadla namísto obřadní síně městské radnice se jim bude líbit. Na tomto kroku jsme se dohodli s ředitelkou Městských kulturních zařízení Michaelou Mokrou,“ vysvětlila Andrea Křížová, vedoucí Odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Městského úřadu v Litoměřicích.

Divadlo nabízí rodičům kvalitnější zázemí. Po vlastním obřadu mohou s dětmi posedět v divadelní kavárně, a i samotné místo slavnostního aktu, Modrý salónek, je svým vybavením pro vítání ideální. „Jeho kladem je například koncertní křídlo, na které probíhá hudební doprovod,“ doplnila Andrea Křížová.

Vítání občánků má daný řád. Řečník rodiče s dětmi přivítá, následně jim zazpívají školáci z městských mateřinek či základních škol. Kvůli přísnějším pravidlům o ochraně osobních údajů (GDPR) nejsou však již rodiče na akci zváni dopisem, ale musejí se sami přihlásit vyplněním formuláře na matrice při přihlašování dětí kvůli rodnému listu. Tam schválí i využití osobních údajů, které pak radnice použije na pamětní list.

„Další vítání proběhne již za čtrnáct dní, abychom dohnali resty způsobené pandemií. Poté budeme slavnostní obřad pořádat pravidelně každý měsíc, jako tomu bývalo v předchozím období,“ uzavřela Andrea Křížová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …