Litoměřice: Zahrada Čech staví velkokapacitní očkovací centra

09.03.2021 19:04

Zahrada Čech získala možnost stavět téměř všechna velkokapacitní centra v Ústeckém kraji.

Litoměřice: Zahrada Čech staví velkokapacitní očkovací centra
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Ve spolupráci s Ústeckým krajem a Krajskou zdravotní, a.s. byla již v pátek zahájena stavba velkokapacitního centra v pavilonu H na výstavišti v Litoměřicích. Dnes se začíná stavět v Menze na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně další centrum. Plán je takový, že postupně do konce března by měla být postavena většina center.

Ve spolupráci se zástupcem krajského koordinátora pro vakcinaci a provozním koordinátorem VKOČM pro Ústecký kraj se řeší potřebné stavby a vybavenost jednotlivých center. „Kroky jsou postupné, aby se opravdu na nic nezapomnělo, vše musí splňovat potřebné parametry, které centra sjednocují ve funkčnosti. Až nastane doba, kdy mají být centra spuštěna, chceme, aby vše proběhlo na mávnutí a bez problémů,“ uvedla ředitelka Michaela Mokrá.

Tým Zahrady Čech je rozdělen na dvě party, aby byl pokryt potřebný fond na splnění termínů jednotlivých center. Do přípravy se zapojili všichni zaměstnanci bez ohledu na pohlaví.

„Jsme nesmírně vděční, že smíme opět něco realizovat. Celý tým to neskutečně morálně nakoplo a přiznám se, že už to po téměř roční stagnaci bylo potřeba. Navíc v tomto ohledu máme obrovskou praxi, protože stavby a přípravy jsou naším šálkem kávy,“ doplnila s úsměvem Michaela Mokrá

Vybrané prostory jsou rozmístěny po celém Ústeckém kraji tak, aby byl kapacitně obsažen celý kraj. Všechny prostory budou splňovat potřebné hygienické předpisy a jejich denní kapacita proočkovanosti bude dosahovat v průměru k 1000 lidem očkovaných za den.

Již v tuto chvíli funguje očkovací místo na Zahradě Čech. S ohledem na možnosti očkovacích kapacit je zřízen v pavilonu G. Jakmile bude zprovozněno velkokapacitní centrum v pavilonu H, bude činnost v pavilonu G malého očkovacího místa ukončena. Dojde k plynulému přesunu z jednoho pavilonu do druhého. Oba jsou v bezprostřední blízkosti, tzn. systém vstupů do areálu zůstane shodný.

Zároveň Zahrada Čech současně připravuje testovací místo. Společnost NutriMed Lab, s.r.o., zprovozní testovací místo v pavilonu D na konci března. „Po dohodě s panem ředitelem litoměřické nemocnice jsme se se společností NutriMed Lab dohodli na poskytnutí pavilonu D, aby byla zvýšena kapacita pro testování na Litoměřicku. Současná poptávka po testování, hlavně kvůli nutnosti testování, výrazným způsobem převyšuje možnosti a kapacity současných testovacích míst,“ doplnila na závěr ředitelka Zahrady Čech Michaela Mokrá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…