Litoměřice: Zrekonstruované horní nádraží je druhé nejkrásnější v republice

14.11.2018 21:17

Druhé místo v letošním ročníku soutěže „Nejkrásnější nádraží České republiky“ získalo zrekonstruované horní vlakové nádraží v Litoměřicích. Proměnu, kterou procházelo během posledních dvou let, završila rekonstrukce výpravní budovy. Do provozu byla slavnostně uvedena v červenci letošního roku.

Litoměřice: Zrekonstruované horní nádraží je druhé nejkrásnější v republice
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Nejkrásnějším nádražím roku 2018 se staly Blíževedly v Libereckém kraji s celkovým počtem 7 356 platných hlasů. Převzaly štafetu od loňského vítěze, stanice Doksy. Litoměřice obdržely 6 392 hlasů a bronzové Meziměstí 862 hlasů. Cenu generálního ředitele Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) převzali zástupci stanice Litoměřice horní nádraží přímo z rukou generálního ředitele SŽDC Jiřího Svobody.

„Mám velkou radost z akce SŽDC, která takto pěkně opravila objekt, jež je jednou z výkladních skříní města,“ konstatoval s potěšením starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč.

Veřejnost letos navrhla na titul celkem 47 stanic. Do finále postoupily Blíževedly, Černý Kříž, Hrádek u Sušice, Litoměřice horní nádraží, Lomnice nad Popelkou, Meziměstí, Nové Hrady, Štěpánov, Turnov a Veřovice. Vítěze z nich opět volila veřejnost. Celkem bylo přijato 17 009 platných hlasů, 12 019 na webu a 4 990 z hlasovacích archů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…