Litoměřice kvůli zhoršující se pandemii ruší či upravuje programy

20.11.2021 13:29 | Tisková zpráva

Vedení města Litoměřice ruší veřejné projednání strategického projektu města Geosolar, souvisejícího s bezpečnou a čistou energií. Konat se mělo v úterý 23. listopadu v hradu za účasti domácích i zahraničních odborníků na energetiku. Zároveň upravuje program rozsvícení vánočního stromu plánovaného na pátek 26. listopadu, tedy před první adventní nedělí.

Litoměřice kvůli zhoršující se pandemii ruší či upravuje programy
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Důvodem je zhoršující se epidemiologická situace a doporučení vlády nabádající k opatrnosti. „Veřejné projednání Geosolaru uskutečníme v náhradním termínu, jakmile se situace začne zlepšovat,“ informoval místostarosta Karel Krejza.

Již naplánovaný kulturní program rozsvícení vánočního stromu proběhne v nezměněné podobě. Zrušen je ale slavnostní akt vlastního rozsvícení stromu a výzdoby města plánovaný na 18. hodinu. Výzdoba centra města se rozsvítí v blíže neupřesněný čas v podvečer. „Chceme předejít tomu, aby se v jeden okamžik shromáždily na náměstí stovky, možná i tisíce dospělých a dětí,“ vysvětlila ředitelka Městských kulturních zařízení Litoměřice Michaela Mokrá. Na rozsvícení navážou adventní trhy, jejichž podoba bude upřesněna a zveřejněna počátkem příštího týdne po konzultacích s krajskou hygieničkou.

Slavnostní večer spojený s vyhlášením Srdcaře roku 2021 a oceněním dobrovolníků za práci nezištně odváděnou ve prospěch druhých lidí se ve středu 24. listopadu v hradu uskuteční, a to v souladu s platnými protiepidemiologickými opatřeními. Vstup bude povolen pouze očkovaným lidem a těm, kteří Covid-19 prodělali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…