Litoměřice obhájily titul šampiona Zdravých měst

15.11.2023 19:26 | Tisková zpráva

Město Litoměřice opět obhájilo titul šampiona v Lize Národní sítě Zdravých měst ČR, který si při každoročním hodnocení drží již od roku 2007. Ocenění tento týden v prostorách Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR převzal politik Zdravého města Litoměřice Josef Douša.

Litoměřice obhájily titul šampiona Zdravých měst
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Záštitu nad akcí převzala 1. místopředsedkyně poslanecké sněmovny Věra Kovářová, aktu se dále zúčastnili náměstek ministra vnitra David Sláma či ředitel Národní sítě Zdravých měst ČR Petr Švec.

„Ocenění je udělováno za soubor opatření směrem k občanům, zejména pak za příkladnou participaci neboli zapojování obyvatel města do jeho rozvoje. Je to ocenění, které patří celému městu a dokládá, že pro posilování občanské společnosti, udržitelný rozvoj a participaci občanů děláme řadu kroků,“ uvedl Josef Douša.

Skupina šampionů je nejvyšší příčkou Ligy Zdravých měst, která navazuje na pokročilé, začátečníky a pozorovatele. Má velmi jednoduchá a přehledná pravidla, kam patří například aktivní práce s veřejností, systémové plánování k udržitelnému rozvoji a zdraví, prezentace ukázkových aktivit apod. Liga je motivačním systémem, postup a realizované aktivity sleduje sama asociace Národní sítě Zdravých měst ČR.

Mezi oceněnými za rok 2023 byla i města, která titul získala poprvé. Jsou jimi Dačice, Jilemnice a Týnec nad Sázavou. Mezi těmi, kteří nejvyšší pozice podobně jako Litoměřice obhajují opakovaně byl Kraj Vysočina, statutární města Brno a Jihlava, dále Chrudim, Kopřivnice, Rožnov pod Radhoštěm, Velké Meziříčí, městské části Praha 10 a Praha 12 a obec Bory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Kryštof se vrací. Zahraje i Olympic nebo Tublatanka

13:37 Vyškov: Kryštof se vrací. Zahraje i Olympic nebo Tublatanka

Kryštof, Olympic, Horkýže Slíže, Tublatanka, No Name. Silná sestava. Řečeno hokejovou terminologií, …