Litoměřice získaly cenu za elektronickou službu pro stavebníky

25.11.2018 18:07

Cenu „The Best 2018“ v již třináctém ročníku soutěže eGovernment získalo město Litoměřice za zřízení služby „UtilityReport“. Soutěž každoročně představuje nejzajímavější projekty z oblasti elektronizace veřejné správy v České republice.

Litoměřice získaly cenu za elektronickou službu pro stavebníky
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Speciální ocenění v kategorii „projekty měst“ v pondělí převzal v Praze z rukou zástupců ministerstva vnitra tajemník litoměřického úřadu Milan Čigáš společně s vedoucí oddělení ICT Leonou Slabochovou. Porota ocenila zřízení projektu „Utilityreport – vyjádření k existenci sítí v OŘP Litoměřice“, jež úřad uvedl do provozu v květnu letošního roku. „Ocenění si velice vážíme, je vidět, že jdeme správným směrem. Veřejná správa a samospráva už dávno není nezajímavá "administrativa". Je to prostor pro lidi, kteří chtějí měnit a mění věci k lepšímu,“ uvedl tajemník Čigáš.

Služba, za kterou Litoměřice ocenění získaly, umožňuje elektronicky hromadně odeslat žádost o vyjádření k existenci inženýrských sítí jednotlivým správcům, čímž výrazně zjednodušuje agendu s tím spojenou. Všem dotčeným správcům inženýrských sítí systém vygeneruje žádost a vybraným správcům rovnou elektronicky odešle. Žádosti jsou v souladu s platnou legislativou a obsahují veškeré informace potřebné pro vyjádření stanoviska správce. Služba je dostupná pro stavební úřady z Litoměřic, Štětí a Úštěku. Litoměřice byly prvním úřadem v Ústeckém kraji, kdo ji začal nabízet nejenom pro své občany, ale i pro občany celého regionu ORP (správní obvod obce s rozšířenou působností).

Služba je dostupná třemi způsoby:

www.litomerice.cz -  na stránkách města v pravém sloupci - nabídka Utility Report
https://cz.mawis.eu/orp-litomerice/ -  na stránkách  provozovatele služby
https://cz.mawis.eu/mesta - výběrem ze zapojených měst - ORP Litoměřice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…