Litoměřičtí vzpomněli na konec druhé světové války

10.05.2018 6:36 | Zprávy

Vzpomínkový akt ke Dni vítězství proběhl dnes v Litoměřicích. Přítomní z řad zástupců města, skautů, Sdružení Volyňských Čechů i široké veřejnosti si připomněli den ukončení druhé světové války a uctili její oběti.

Litoměřičtí vzpomněli na konec druhé světové války
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Přítomní za hudebního doprovodu položili květiny nejprve na litoměřickém hřbitově a poté u krematoria Richard. Jak uvedl starosta města Ladislav Chlupáč, je důležité si stále připomínat, že svoboda a demokracie tu nebyly vždy a lidé za ně museli bojovat. „Dnes mnoho lidí tyto věci považuje za přirozenou součást života a je důležité, aby věděli, že toto pro nás někdo musel vybojovat a naším úkolem je dnes svobodu i demokracii dále bránit, abychom o ni nepřišli,“ upozornil starosta Chlupáč. Stejného názoru je i Daniela Zelenková se Sdružení Volyňských Čechů. „Minulost stojí za to připomínat hlavně mladým lidem. „Snažíme se dnešní generace zajímavou formou zapojit a to se nám daří,“ pochválila si Daniela Zelenková.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

20:27 Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

S novými závody na kratší vzdálenosti a dalšími novinkami se letos představí Mattoni Půlmaraton Olom…