Litovel: Rekonstrukce ubytovacích prostor na Záložně

08.04.2022 21:49 | Tisková zpráva

Kdo nic nedělá nic nepokazí, ale takto to přeci nejde.

Litovel: Rekonstrukce ubytovacích prostor na Záložně
Foto: Litovel.eu
Popisek: Svatojánský most v Litovli

Vedení města navrhlo radě/zastupitelstvu zprovoznění prostor bývalého hotelu Záložna. Návrh byl veden usnesením Vlády ČR 207, které přikazuje hejtmanům, aby ve spolupráci se starosty obcí zajistili ubytovací kapacity pro uprchlíky z Ukrajiny. 

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí
Město Litovel nedisponuje vhodnými prostory, které by mohlo bez investic poskytnout. Po  prověření mnoha možností se nám jako nejvýhodnější jevila varianta Záložny. Investice je prováděna do majetku města a hlavně – zrekonstruované prostory budou využívány, po skončení ukrajinské krize, městem Litovel. Zda budou využity k provozování ubytovny nebo k nájemnímu bydlení je otázkou. Již nyní, při zahájení rekonstrukce, se na nás obrací jedinci i firmy, že mají zájem o pronájem.

K samotné akci. Nejedná se o stavební práce, na které je nutné stavební povolení. Jde pouze o opravu vybydlených prostor a zprovoznění sítí (z oprav vzniknou nové pokoje, ne byty, které budou mít společné sociální zázemí a kuchyni na chodbě). Náklady jsou vyčísleny na 3,5 mil. Kč (oprava a zasklení oken, oprava sociálního zařízení, nové kuchyňské linky, nová světla, oprava podlah ad.). Termín dokončení oprav je konec května 2022. Velká váha byla kladena na termín dokončení. Tomuto vyhověla z oslovených firem pouze společnost Tegart, které byla zakázka zadána. Přímé zadání akce v tomto finančním objemu není zákonem omezeno. Zákon o zadávání veřejných zakázek řeší akce od 6,0 mil Kč, bez DPH. Pro přímé zadání veřejné zakázky rada města využila čl. 3.2 odst. (2) Směrnice č. 2/2019RM.

Dne 8. dubna proběhla prohlídka s členy Rady města Litovel v rekonstruované části objektu Záložny. Je úctyhodné, kolik práce se udělalo za 14 dnů. Objekt je kompletně vystěhován, bylo provedeno oškrábání staré malby, vyspravení prasklin, vč. přetažení stěn stěrkou a jejich zpevnění perlinkou. Postupně probíhá základní výmalba a repasování oken.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Byty se sníženým nájemným radnice nabídne i singlům, chce ve městě udržet mladé

22:09 Brno: Byty se sníženým nájemným radnice nabídne i singlům, chce ve městě udržet mladé

I když berou průměrnou mzdu a na účtu jim přistane třeba třicet tisíc čistého, polovička platu padne…