Litvínov: Do péče o seniory putovalo více než 8 milionů Kč

17.06.2022 21:11 | Tisková zpráva

V Litvínově bydlí senioři ve třech penzionech s pečovatelskou službou, a to v ulici Vodní, U Bílého sloupu a v bývalém Automatu na Osadě. V nich si mohou klienti objednat služby, které jim pomohou v každodenním životě.

Litvínov: Do péče o seniory putovalo více než 8 milionů Kč
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

„Jedná se o pomoc při zvládání běžných úkonů o vlastní osobu a domácnost či úklid, pomoc při osobní hygieně, při přípravě a podávání jídla atd.,“ vysvětluje jednatelka Krušnohorské polikliniky Petra Havlová. Budovy jsou v majetku města a ve správě Krušnohorské polikliniky, s. r. o. Dalším pobytovým zařízením je domov pro seniory Naděje. To je určeno lidem, kteří vyžadují celodenní pečovatelskou i ošetřovatelskou péči.

V roce 2021 na péči pro seniory putovalo více než 8 milionů Kč. Část hradí město, část Ústecký kraj. „Nájemné musíme kompenzovat, aby výše, kterou platí klienti, byla pro ně akceptovatelná. Proto město v loňském roce vyhradilo na tuto položku 1 milion korun. Na pečovatelské a sociální služby přispělo necelých 1,2 milionu korun. V penzionu v bývalém Automatu se měnil otopný systém za 320 tisíc korun a na Krušnohorské poliklinice se vyměnila část střechy za 600 tisíc korun,“ vyjmenovala příspěvky od města místostarostka Erika Sedláčková. Od Ústeckého kraje přišel příspěvek na registrované sociální služby téměř 3,5 milionu Kč.

Zprávu o poskytovaných sociálních službách Krušnohorskou poliklinikou, s. r. o., za rok 2021 radní města Litvínova doporučili zastupitelům ke schválení při jednání ve čtvrtek 23. června.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…